Mii de patroni datori la Fisc, dați în vileag pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, zilele trecute, “lista rușinii” unde se regăsesc toate firmele din țară cu datorii la bugetul de stat. La nivelul județului Olt, potrivit evidențelor Fiscului autohton, există aproximativ 3.700 de agenți economici cu debite la finele anului trecut.

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Olt a publicat lista datornicilor la bugetul de stat care își defășoară activitatea pe raza județului. Numele debitorilor poate fi vizualizată de oricine pe site-ul ANAF, la secțiunea „Informații publice“, subcategoria „Obligații restante la bugetul de stat“. 
 „Decizia publicării acestei liste a datornicilor la data de 31 decembrie 2011 a fost efectuată în baza Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Datoriile sunt actualizate trimestrial până în ultima zi a lunii următoare expirării trimestrului. Scopul publicării listei datornicilor ar trebui să aibă ca efect descurajarea acumulării de noi debite“, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Olt.
La nivelul județului sunt 3.649 de restanțieri, contribuabili mici și mijlocii. Datoriile agenților economici înregistrate de DGFP Olt la finele lui 2011 se ridică la 70 milioane de lei, din care 55,7 milioane lei sunt debite către bugetul de stat, iar restul sunt către celelalte bugete – al asigurărilor sociale, al fondului asigurărilor de sănătate sau cel al asigurărilor sociale pentru șomaj.  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite