Mii de elevi din Olt dau BAC-ul scris, supravegheaţi video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.300 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Olt s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în sesiunea de toamnă.

Cei aproape 2.000 de candidaţi care au picat examenul de bacalaureat în prima sesiune din 2011 şi alţi 1.300 de absolvenţi care nu au promovat în sesiunile din anii trecuţi sau au avut de dat corigenţe sunt aşteptaţi săptămâna aceasta să susţină probele scrise ale BAC-ului de toamnă. Astăzi, aproximativ 1.000 de candidaţi susţin în cele patru centre de examen din Olt, respectiv Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Naţional Ion Minulescu, Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu, toate din Slatina şi Colegiul Naţional Ioniţă Asan din Caracal testul scris la limba şi literatura română. Absolvenţii dau examenul în săli supravegheate video, spre deosebire de sesiunea din vară atunci când nu au fost montate camere video.
Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt dintre cei 3.349 de candidaţi înscrişi, cei mai mulţi, respectiv 1.121, vor susţine miercuri proba la matematică. Şefii din învăţământ spun că sesiunea din toamnă este organizată la standarde asemănătoare cu cea din vară, iar subiectele vor fi de acelaşi nivel, ceea ce înseamnă că elevii trebuie să se pregătească pentru a putea promova examenul. „Vreau să le urez elevilor să trateze cu multă seriozitate acest examen, ca în toamnă procentul de promovabilitate să fie mulţumitor şi onorant pentru noi“, a spus Mariana Gheorghe, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Mulţi absenţi la competenţe

Aproximativ 200 de elevi ar fi trebuit să susţină săptămâna trecută competenţele, însă jumătate dintre ei nu s-au mai prezentat. De exemplu, la evaluarea competenţelor ligvistice de comunicare orală în limba română, din 69 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 40, iar majoritatea au primit calificativul „Avansat“. Şi la evaluarea competenţelor digitale s-au prezentat 55 de elevi din 82 înscrişi, cei mai mulţi fiind de nivel mediu.
Este important de ştiut că Ministerul Educaţiei a alocat şi pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat o linie gratuită, Tel Verde 080080110, la care cetăţenii pot semnala orice nereguli constatate la BAC. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 22 august. Rezultatele parţiale ale examenului vor fi afişate pe 4 septembrie, în aceeaşi zi candidaţii nemulţumiţi putând depune contestaţii. Pe 5 şi 6 septembrie acestea vor fi soluţionate, urmând ca în data de 7 septembrie să fie afişate rezultatele finale ale BAC-ului de toamnă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite