Slatina: Mii de olteni pensionaţi pe caz de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul mare de pensionari pe caz de boală situează Oltul în primele 10 judeţe ale ţără. Autorităţile spun că acest loc fruntaş este nejustificat şi promit că vor lua măsuri.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) se tem că valul de disponibilizări din această perioadă va îngroşa rândul pensionaţilor medical din judeţ.
Numărul şi aşa foarte mare al celor care primesc pensii de boală a determinat conducerea Casei să avertizeze medicii să dea dovadă de responsabilitate atunci când întocmesc dosarele de pensionare. „Am stat de vorbă cu toţi medicii specalişti din judeţ şi le-am spus că este nevoie de mai multă exigenţă la întocmirea dosarelor de pensionare. Suntem pe un loc fruntaş la nivel de ţară în ceea ce priveşte pensionările medicale, deşi nu ne aflăm într-o zonă favorizantă, cu multă poluare. Nu este normal să avem atâţia pensionaţi medical“, a declarat pentru Adevărul de Seară Octavian Popescu, directorul CJP.

Cazurile suspecte, greu de dovedit

Un control efectuat recent de Centrul Naţional de Expertiză Medicală la dosarele de pensionare înregistrate în Olt în primul trimestru al anului a avut urmări neaşteptate. Aproximativ 30% dintre persoanele care reuşiseră să obţină în această perioadă o pensie pe caz de boală au fost depensionate.
Cu toate acestea Serviciul de Expertiză Medicală din cadrul CJP Olt nu are cum să dovedească şi alte cazuri de pensionări pe nedrept. „De obicei dosarele medicale ale viitorilor pensionari sunt bine realizate de medicii specialişti, cu dovezi medicale clare. Speciliştii noştri nu au dotarea medicală necesară să contrazică datele din dosar, de aceea cazurile de pensionare ilegale sunt aproape imposibil de dovedit de noi“, a explicat directorul CJP.
Reprezentanţii CJP îi sfătuiesc pe oltenii care au plătit mii de lei pentru a fi pensionaţi pe caz de boală să reclame aceste cazuri.
Sfatul este însă aproape imposibil de urmat, în codiţiile în care bolnavii închipuiţi merg de bunăvoie la medic şi oferă sume mari de bani, numai să aibă un venit lunar de câteva sute de lei, reprezentând o pensie medicală.


Aflaţi ce spun reprezentanţii Colegiului Medicilor despre aceste cazuri din Adevărul de Seară Slatina de astăzi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite