Slatina: Ileana Mihăilescu ajută bolnavii care fac dializă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ileana Mihăilescu ajută bolnavii care fac dializă
Slatina: Ileana Mihăilescu ajută bolnavii care fac dializă

De 19 ani este medic. Iubeşte mult ceea ce face şi nu crede că ar putea practica o altă meserie. Este şefă de secţie la Centrul de Dializă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Din primii ani de şcoală a descoperit că îi place să lucreze cu oamenii. La început i-a plăcut munca la catedră, însă în clasa a X-a şi-a descoperit pasiunea pentru medicină. „De mică mi-a plăcut să lucrez cu oamenii. Cred că aveam înclinaţii şi către învăţământ dar pe parcursul anilor de şcoală m-am răzgândit. Din al doilea an de liceu m-am decis să urmez facultate de medicină“, îşi aminteşte Ileana Mihăilescu, şefa de secţie de la Centrul de Dializă al Spitalului din Slatina.
S-a pregătit mult pentru intrarea la facultatea de medicină. Primul an de studiu i s-a părut însă greu. Mirajul profesiei de doctor a fascinat-o însă atât de mult încât a trecut peste toate dificultăţile din timpul facultăţii. „Primul an de facultate mi s-a părut destul de greu dar a fost şi frumos. Era totul nou pentru mine, dar pasiunea pentru meseria de medic m-a ajutat să trec uşor peste toate“, povesteşte medicul.

„Au fost multe cazuri care m-au impresionat“


De aproape 20 de ani este doctor. Munceşte mult, însă nu se plânge. Pentru ea profesia este pe primul loc. Iubeşte ceea ce face şi nu se vede făcând altceva. „Din 1990 sunt medic. După atâţia ani de muncă pot spune la fel ca la început: iubesc meseria de medic şi nu cred că aş putea face altceva“, mărturiseşte Ileana. De-a lungul carierei s-a lovit de multe cazuri care au marcat-o. Moartea unui pacient o impresionează de fiecare dată, însă are convingerea că a depus toate eforturile pentru a evita asta. „Au fost multe cazuri care m-au impresionat de-a lungul carierei. În primul rând sunt pacienţii tineri cu insuficienţă renală care vin la spital în stadii terminale ale bolii şi mor. Primul sentiment este regretul însă din punct de vedere medical sunt convinsă că am făcut tot ce se putea“, spune Ileana.
Şefa de la centrul de dializă munceşte mult, petrece ore în şir la serviciu. Ştie că un doctor bun trebuie să înveţe de-a lungul întregii cariere. Familia ocupă de asemenea un loc important în viaţa medicului, iar puţinul timp liber care îi rămâne este dedicat soţului şi fiului ei. „Sunt zile în care stau destul de mult la muncă. Dar e firesc pentru un medic să fie aşa. Noi nu lucrăm la program pentru că nu putem lăsa un pacient să aştepte. E greu, dar firesc în acelaşi timp“, încheie Ileana Mihăilescu. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite