Slatina: Femeile din Mihăeşti au învăţat să prevină violenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Femeile din Mihăeşti au învăţat să prevină violenţa
Slatina: Femeile din Mihăeşti au învăţat să prevină violenţa

Scandalurile, bătăile şi micile neînţelegeri din familie pot fi evitate cu o vorbă bună sau cu ajutorul specialiştilor.

Femeile sărace din mediul rural au aflat ieri cum să prevină violenţa în familie şi exploatarea copiilor prin muncă. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), cei ai Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean au mers ieri la Mihăieşti, pentru a sta de vorbă cu oamenii care primesc ajutor social. Femeile, principalele victime ale violenţei, au aflat cum să procedeze pentru a evita conflictele între membrii familiei.

Sărăcia generează violenţă

Consumul de alcool, lipsa banilor sau copiii proveniţi din căsătorii anterioare au fost considerare principalele cauze ale violenţei. Femeile sărace au ascultat cu interes sfaturile specialiştilor şi au plecat acasă cu gândul că vor face eforturi pentru a avea o viaţă mai liniştită. „Participantele la această activitate au fost foarte interesate de discuţii şi chiar ne-au cerut sfaturi pentru a trece peste unele situaţii delicate. Am întânit cazuri de femei care sunt victime ale violenţei din cauza consumului de alcool, sau familii în care apar neînţelegeri din cauza copiilor proveniţi din altă căsătorie. Am stat de vorbă cu ele şi le-am sfătuit cum să procedeze pentru a evita situaţiile conflictuale“, a explicat Alina Tănasă, reprezentanta Compartimentului Teritorial Olt al ANES.
La discuţii au participat aproximativ 50 de persoane care trăiesc din ajutorul social. Printre temele abordate au fost şi exploatarea copiilor prin muncă. Au fost distribuite pliante referiotare la traficul de persoane şi violenţa în familie, inclusiv bărbaţilor care au participat la întrunire.

Citat:

„Am întânit cazuri de femei care sunt victime ale violenţei din cauza consumului de alcool sau familii în care apar neînţelegeri din cauza copiilor proveniţi din altă căsătorie. Am stat de vorbă cu ele şi le-am sfătuit cum să procedeze pentru a evita situaţiile conflictuale“, Alina Tănasă, reprezentantă ANES

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite