Miei crescuţi în Olt, pe masa grecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 5.000 de miei crescuţi în Olt vor fi trimişi în Grecia. Oltenii pot procura carne de miel din pieţele Slatina, Caracal, Drăgăneşti, Balş, Osica de Sus şi Vâlcele.

Botoşani: Arabii poftesc la mioriţele nostre!

Câteva mii de miei proveniţi din gospodăriile oltenilor vor fi trimişi în Grecia. O firmă din Olt, condusă de un cetăţean grec colectează animalele, care vor ajunge zilele acestea în Grecia. Potrivit şefului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, centrul de colectare a mieilor funcţionează pe toată perioada anului, însă comerţul cu miei se intensifică în preajma sărbătorilor pascale. „Aproximativ 5.000 de miei vor fi colectaţi şi vor ajunge la consumatori din Grecia. În fiecare an se procedează la fel, şi nu numai în perioada Paştelui", a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt. Crescătorii olteni care nu au avut şansa de a exporta miei în Grecia, au invadat internetul cu mesaje de vânzare a animalelor. „Sunt fermier şi am de vânzare miei şi iezi în cantităţi mari", scrie pe forumuri un crescător din localitatea Strejeşti. „Vând miei tăiaţi între 7 şi 15 kg crescuţi ecologic, crescătorie proprie. Preţ 4,5 euro/kg", scrie un fermier din comuna Izvoarele.

Controale în pieţe

Oltenii, care doresc să pregătească meniuri tradiţionale din miel, îşi pot procura marfa de Paşte din şase pieţe din judeţ. DSVSA Olt a autorizat pentru sacrificarea şi comercializarea mieilor pieţele Caracal, Slatina, Drăgăneşti, Balş, Osica de Sus şi Vâlcele. În vederea respectării condiţiilor sanitar-veterinare de către comercianţii de ouă, miei şi alte produse cu căutare de Paşte, inspectorii din cadrul DSVSA, Protecţia Consumatorilor şi Direcţia de Sănătate Publică Olt vor face controale în pieţe.

INFO BOX
Preţuri la carnea de miel

Autorităţile estimează că preţul cărnii de miel nu va creşte faţă de cel din 2010. Un kilogram de carne de miel viu se vinde în acest an cu sume cuprinse între 9 şi 13 lei, iar un kilogram de miel tăiat costă între 15 şi 20 lei. Anul trecut, de Paşte, în judeţ au fost sacrificate aproximativ 50.000 de animale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite