Slatina: Copiii au făcut curăţenie în oraş de Ziua Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mic cu mare, slătinenii au ieşit ieri să strângă gunoaiele din oraş. Ei au dat un exemplu celor care nu ştiu să preţuiască mediul înconjurător.

Ziua Mediului a fost sărbătorită ieri, la Slatina, prin acţiuni ecologice. Elevii de la mai multe şcoli din oraş, însoţiţi de învăţători şi comisari ai Gărzii de Mediu, au împânzit spaţiile verzi de pe malul Oltului şi cartierul Steaua. În numai câteva ore, zonele au fost curăţate.

Copiii vor să păstreze mediul curat

Acţiunea a început în jurul orei 11.00. Participanţii s-au împărţit în patru grupuri. Cu mănuşi şi saci de plastic, voluntarii au luat în primire câte o zonă. O echipă a mers în cartierul Steaua, lângă Cimitirul Eroilor, una în apropiere de Podul Olt, iar celelalte două au adunat gunoaiele de la Barajul Slătioara, de pe malurile Oltului.
Cei mai încântaţi de această activitate au fost cei mici. Plini de energie şi dornici să lase în urma lor curăţenie temeinică, zeci de elevi de clasa a III-a de la Şcoala Constantin Brâncoveanu au împânzit spaţiile verzi şi străzile. Ajutaţi de învăţătoare şi de elevii de liceu, au adunat maldăre de gunoaie.
„Activitatea mi s-a părut foarte interesantă şi nu a fost deloc greu să strângem gunoaiele. Îi sfătuim pe cei care nu păstrează curăţenia să fie mai atenţi cu mediul înconjurător“, a spus Florentina Stanciu, una dintre eleve.
Colegii au aprobat-o, în cor şi au spsu că vor participa bucuroşi la toate acţiunile ecologiste din oraş.

Adulţii i-au dezamăgit pe cei mici

Dacă elevii au fost entuziasmaţi şi au făcut imediat curăţenie, unii slătineni au fost dezinteresaţi de acţiunile copiilor. În mai puţin de 5 minute, câţiva şoferi au aruncat din nou paharele de cafea, pachetele de ţigări şi ambalejele de la băuturile răcoritoare pe jos. „Este ruşinos că procedează aşa. Ar trebui ca măcar acum, că am strâns toate gunoaile, să păstreze curăţenia. Oamenii nu înţeleg cât de important este să protejăm natura“, a spus, dezamăgit, Valentin Dumitrescu, elev în calasa a III-a.
Acţiunile ample de ecologizare a spaţiilor verzi aflate la marginea oraşului s-au desfăşurat în cadrul Săptămânii Eco. Garda de Mediu, împreună cu elevi de la mai multe şcoli din Slatina şi voluntari ai Asociaţiei „Prietenii Omului- Umanism, Cultură“ au organizat pe parcursul acestei săptămâni mai multe activităţi care au vizat conştinetizarea generaţiei tinere despre importanţa protecţiei mediului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite