Slatina: Medicii criminali aveau salarii de peste 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicului Mircea Tuşciuc care i-a amputat mâna copilului de 9 ani i-au intrat în buzunar 6.000 de lei în luna aprilie, ia ortopedului Paul Iancu care l-a consultat pe micuţ 5.200 lei.

În timp ce familia lui Cristian Grigore, 9 ani, caută să-şi facă dreptate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina apele sunt tulburi. „Duminică s-a întrunit comitetul director care a decis suspendarea contractelor de muncă ale medicilor Paul Iancu şi Mircea Tuşciuc până la finalizarea anchetei“, a precizat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina.
Şi poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi au început cercetările în acest caz. „Luni am întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, şi am început cercetările sub coordonarea unui procuror. Dacă vor fi găsite vinovate persoanele cercetate riscă până la 7 ani de închisoare“, a spus comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt s-a autosesizat după ce presa a semnalat cazul şi a demarat o anchetă. Colegiul Medicilor Olt se întruneşte marţi pentru a discuta cazul copilului. Preşedintele Colegiului Medicilor, medicul Costache Marinache nu a putut fi contactat.
Medicului chirurg Mircea Tuşciuc care l-a operat pe copilul de 9 ani i-au intrat în portofel aproape 6.000 de lei în luna aprilie a anului 2010, iar ortopedul Paul Iancu a avut un salariu net de 5.200 lei în aceeaşi lună. Managerul demis, Roxana Dragomir a avut un salariu net de 6.759 lei în luna aprilie, iar Alina Chiriac directorul medical 5.805 lei.

Persoanele demise în 2009, la muncă din nou

În ianuarie 2009, după ce un bărbat de 63 ani din Drăgăneşti-Olt a murit pe holurile spitalului, au fost demise 7 persoane. Este vorba de directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Olt, dr. Marinela Madan care este director adjunct acum al aceleiaşi instituţii, managerul spitalului, Florian Dumitrescu care nu mai lucrează în acest domeniu, directorul medical al unităţii, dr. Ion Brătoi, care este în prezent şef la Secţia Psihiatruie a SJU Slatina. Şefa de la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului, dr. Ecaterina Buzău a fost şi ea demisă dar a câştigat în instanţă şi conduce în prezent UPU Slatina. Medicul de la Secţia de boli interne, Doru Pârvu, şi asistenta-şefă de tură Anişoara Păun au câştigat şi ei în instanţă şi au revenit la muncă. Singurul care nu a revenit la serviciu este medicull Cornel Fulga, care a fost de gardă la UPU atunci când a fost adus pacientul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite