Slatina: Medicii italieni au oferit copiiilor un zămbet sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Medicii italieni au oferit copiiilor un zămbet sănătos
Slatina: Medicii italieni au oferit copiiilor un zămbet sănătos

O echipă de medici stomatologi şi asistenţi voluntari din Italia au consultat şi tratat copiii din centrele de plasament le-au oferit periuţe, pahăruţe colorate şi câte un tub cu pastă de dinţi.

Chiar dacă întâlnirea cu medicii stomatologi nu a fost prea plăcută şi copiii au plâns şi s-au văitat, cu toţii au învăţat o lecţie importantă. „Trebuie să avem grijă de dinţii noştri”, a spus un băieţel. „Trebuie să ne spălăm pe dinţi de cel puţin două ori şi să nu spargem bomoanele între dinţi”, a săus o altă fetiţă.
Unii au fost curajoşi şi au remarcat cât de dotate erau rulotele fundaţiei „Zâmbet de copil” care a poposit pentru o săptămână în parcarea uzinei Pirelli România. „Nu m-a durut că am mai fost şi anul trecut. Am mai fost la un medic mai demult, dar când mi-a făcut injecţie am plâns. Aveau apratură nouă şi colorată şi toţi zâmbeau”, a spus Ionuţ Peţa, de 13 ani.
„Mie mi s-a făcut frică la un moment dat când am văzut că îmi fac injecţie, dar nu m-a durut şi ştiu că trebuie să ne tratăm dinţii ca să nu ne punem placă ca babele”, a spus Georgiana Danciu, de 14 ani.

Angajaţii Pirelli şi copiii hrăniţi cu fructe

Dacă pe cei mici i-a impresionat profesionalismul medicilor voluntari italieni, pe aceştia i-a emoţionat atitudinea copiiilor abandonaţi care sunt foarte prietenoşi şi respectuoşi.
„Chiar dacă nu au grijă aşa cum ar trebui de dantura lor pentru că sunt copii, cei mici au fost foarte cuminţi şi bine-crescuţi. Sper să fi înţeles mesajul nostru şi să acorde importanţă spălatului de dinţi”, a spus Barbara Tonino, unul dintre medicii voluntari.
Până vineri, 150 de copii instituţioamlizaţi cu vârste între 5 şi 18 ani, dar şi copiii angajaţilor Pirelli vor fi consultaţi de medicii italieni.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce au mai primit copiii de la Pirelli România!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite