„Mausoleul” din Slatina va fi demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea din centrul Slatinei, lăsată de izbeliște, a fost transformată în timp într-un veritabil WC public
Clădirea din centrul Slatinei, lăsată de izbeliște, a fost transformată în timp într-un veritabil WC public

Ruinele complexului de ciment neterminat din centrul Slatinei, situate pe bulevardul A.I. Cuza, vizavi de sediile PSD și PNL, vor fi demolate. Lucrările au început deja cu o firmă specializată în astfel de operațiuni.

Viceprimarul Ana Anghel a confirmat că imobilul va dispărea din peisajul local deoarece nu mai prezintă siguranță pentru a fi utilizat.
„Clădirea va fi demolată în întregime. Proprietarul (SC T Dancor Romconstructor SRL, n.a.) a solicitat o autorizație de demolare după ce un studiu de rezistență efectuat de aceștia, obligatoriu dealtfel, a relevat că imobilul nu este sigur pentru a fi folosit. Astfel că proprietarul a demarat, zilele trecute, acțiunile de demolare a acestei așa-zise clădiri. Este treaba lor (a proprietarilor, n.r.) ce vor face mai departe cu terenul respectiv după ce clădirea va fi demolată”, a afirmat viceprimarul Ana Anghel.

Indiferența proprietarilor a distrus colosul de beton

Proprietarii colosului de ciment au încheiat un contarct cu o firmă specializată în demolări, care a și demarat lucrările. O echipă de muncitori înarmată cu pickamere a putut fi zărită în ultimele zile trebăluind de zor pe acoperișul imobilului în cauză. Lucrările merg până seara târziu. Muncitorii au înconjurat scheletul de beton cu plase de protecție, continuând în parallel acțiunile de demolare cu ajutorul pickamerelor. Astăzi, o macara de mari dimensiuni a fost adusă în zonă pentru a ușura demolarea clădirii.
Reamintim că. în 2007, Primăria Slatina a organizat o licitație pentru înstrăinarea clădirii, licitație care a fost adjudecată de firma SC T Dancor Romconstructor SRL. La vremea respectivă, noii proprietari au promis că vor reface ruinele pestilențiale și le vor transforma într-un bloc de locuințe cu opt etaje. La parter ar fi trebuit să fie amenajate spații comerciale, la etajul unu - sedii de firme, iar de la nivelul doi în sus - apartamente. Din păcate, de la cel moment și până în prezent nu s-a întâmplat nimic, cu excepția faptului că imobilul s-a degradat încontinuu.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite