Bercea Mondial este acuzat şi de spălare de bani. I s-a pus sechestru pe avere pentru un prejudiciu de 1,3 milioane euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au înaintat astăzi instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în prezent arestat într-o altă cauză.

Arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, Bercea Mondial a mai căpătat un dosar, de data aceasta fiind acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase.
Potrivit probatoriului, „Inculpatul Anghel Sandu a  acordat, sub formă de avans (marfă şi împrumuturi  financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 euro), în condiţiile în care între societăţi nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăţilor administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei reprezentând salarii, sume pe care le-a introdus în circuitul financiar al societăţilor sale.”
În urma cercetării s-a mai stabilit că activitatea de spălare de bani se realiza prin retrageri sau depunei necontrolate de bani în conturile societăţilor administrrate de el. „Sumele obţinute din comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune au fost reintroduse în circuitul economic legal prin depunerea acestora ca aport la capitalul social al respectivelor societăţi, acordarea de împrumuturi financiare  persoanelor fizice şi juridice sau prin efectuarea de plăţi cu titlu „avans  marfă”. Prin practicarea în mod sistematic a evaziunii fiscale, constând în special în oferirea de împrumuturi  financiare către terţe persoane fizice şi juridice de la care  percepea o dobândă lunară de minim  10%, inculpatul Anghel Sandu a acreditat ideea că beneficiază de „imunitate” în faţa legii,  impunându-se astfel o reacţie fermă din partea autorităţilor judiciare competente, ca o necesitate stringentă”.
Interlopul riscă să rămână fără avere. El va trebui să restituie sumele cu care a prejudiciat statul, în acest sens fiindu-i instituit sechestru pe bunurile deţinute. Prejudiciul se ridică la 1,3 milioane euro.
Bercea Mondial se află de o jumătate de an după gratii, fiind acuzat că l-ar fi înjunghiat pe nepotul său Mercedes într-un bar din Drăgăneşti- Olt.


 Averea lui Bercea Mondial. Vezi ce palate are în Slatina şi Drăgăneşti

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite