Slatina: Maşinile cu număr de căruţă scoase de pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta pe care Prefectura Olt a făcut-o la Potcoava unde tractoarele şi anumite autoturisme circulă cu numere de căruţă nu a reuşit să facă lumină în acest caz. Autorităţile se contrazic şi se încurcă în legi.

Teoretic hotărârea de consiliu local este legală, dar cam pe jumătate. Adică nu se poate aplica şi la Aro, trabant şi un peugeot vechi care susţin reprezentanţii prefecturii ar fi şi el înregistrat pe post de căruţă.
Virgil Panduru, subprefectul care se ocupă de legalitatea actelor a declarat pentru Adevărul de Seară că hotărârea de consiliu este legală. „Nu s-a încălcat în nici un fel legea. Este o hotărâre care a primit aviz de legalitate. Dacă şoferii acestor maşini nu respectă traseul pe care au voie să meargă, este greşala lor şi trebuie amendaţi de poliţie”, a explicat Panduru.

A mai apărut şi un Peugeot cu număr de căruţă


Raportul colegilor săi îl contrazice, însă, dar nu în totalitate. „Problema este că s-au stabilit de către Consiliul Local Potcoava nişte taxe pentru anumite autoturisme care nu trebuie înmatriculate la Primărie. Am găsit maşini ARO, un trabant şi un peugeot care aveau numere de căruţă. Acestea trebuie să fie radiate, iar proprietarii lor trebuie să la înmatriculeze la poliţie şi să le facă inspecţia tehnică dacă vor să circule cu ele. Numai utilajele agricole au voie să circule cu astfel de plăcuţe, dar pe treasee bine stabilite”, a precizat subprefectul Adrian Pop.
Primarul oraşului Potcoava, Florin Mateiana aşteaptă să vadă raportul şi susţine că se va supune deciziei mai marilor de la judeţ. Ţine însă la propriile păreri. „Vom respecta decizia Prefecturii, dar aştept să văd şi eu acest raport. Dacă este să vă spun sincer, eu cred că ordinul a fost făcut special pentru aceste maşini care sunt folosite pentru munca la câmp”, a spus primarul.
Până se vor lămuri autorităţile cum este cu legile, aceste maşini sunt trase pe dreapta, iar proprietarii se duc la câmp pe jos sau cu căruţa.

Toate primăriile luate la control


În urmă cu trei ani Consiliul Local, folosindu-se de ordinul Ministrului de Interne nr 1501/2006 a dat o hotărâre prin care maşinile utilizate în lucrări agricole şi forestiere care nu păstrează caracteristicile de bază ale uni tractor să fie înregistrate de consiliul local cu numere de căruţe. Aici au intrat şi 10 ARO şi un trabant, alături de cele 74 de tractoare şi 19 remorci.
Şoferii autorturismele cu număr de căruţă au fost amendate de poliţişti atunci când au fost prinşi circulînd pe drumurile judeţenr, iar în ianuarie 2009 o femeie a murit pe loc, iar concubinul ei a fost grav rănit, după ce un ARO cu număr de căruţă care i-a lovit şi s-a răsturnat apoi peste aceştia.
Prefectura Olt a trimis o adresă către toate primăriile din judeţ pentru a vedea dacă mai există asemenea hotărâri de consiliu local.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite