Slatina: Maşinile cu apă răcoresc străzile Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Maşinile cu apă răcoresc străzile Slatinei
Slatina: Maşinile cu apă răcoresc străzile Slatinei

Primăria Slatina a găsit o soluţie ca să îi răcorească pe slătineni în zilele caniculare. O maşinuţă stropeşte trotuarele, străduţele dintre blocuri de câteva ori pe zi, iar pe arterele principale o maşină mare îşi face apariţia de două ori pe zi.

Când mercurul din termometre urcă ameninţător spre 40 de grade Celsius şi simiţi că te topeşti pe asfalt, dacă eşti norocos poate să îţi apară în cale maşinuţa minune care udă trotuarele. Dacă unii fug din calea ei, alţii stau să îi stropească şi să se mai răcorească. „Mami, uite maşinuţa, hai lângă ea să nu ude pe picioare”, a ţipat un copil.
Maşinuţa aduce zâm,bete de feţele slătinenilor care se duc sau vin de la serviciu. „ Este distractiv să o vezi. Mulţi nu îşi dau seama că apare şi trezec uzi de picioare, unele doamne sa mai sperie şi mai trag câte un ţipăt. Oricum este foarte utilă”, a spus Petre Cazan, de 53 de ani, mecanic.
 „Este atât de bine după ce trece. Se mai răcoreşte pământul, iar stropii te mai înviorează. Au avut o idee foarte bună cu aceste maşinuţe care se plimbă de dimineaţa pînă seara pe trotuare”, a spus Olimpia Lică, de 36 de ani, vânzătoare.

Program de udat străzile

Maşinile care stropesc străzile consumă aproximativ o tonă de apă pe zi care costă 0,5 lei şi care este luată de la ALRO slatina. „Sunt două maşini mici pentru trotuare şi străzile dintre blocuri şi una mare pentru bulevarde şi arterele principale din oraş. Cele mici trec pe trotuarele amenajate de trei ori pe zi, iar cea mare un program, de la 8.00 la 12.00 şi de la 17.00 la 21.00 şi trece de câte două ori prin tot oraşul”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Udatul străzilor, o necesitate

Chiar dacă sunt şi cetăţeni care consideră că este prea multă risipă de apă, autorităţile locale sunt de părere ca stropirea străzilor este utilă. „Nu este vorba de nici un lux sau de un moft, ci de necesitate. Sunt zile în care este foarte cald şi oamenii trebuie să se răcorească. Aceste maşini sunt foarte bune, mai ales cele mici”, a spus Florin Ciocan.
Cei care critică aceste maşinuţe spun că strică asfaltul şi că fac noroi pe străzi. „Dacă tot uzi, uzi, în fiecare zi, se duce asfaltul şi apar gropile pe care nu le mai repară nimeni. În plus, pe trotuare, te stropeşti pe picioare şi de murdăreşti de noroi dacă treci în urma maşinii de stropit”, a spus Sandu Ionică, de 71 de ani, pensionar.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite