FOTOGALERIE: Maşină cuprinsă de flăcări în Slatina, la un pas de a exploda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul maşinii (în tricou roşu) a scăpat cu maşina întreagă, dar tot va trebui să cheltuiască bani pentru reparaţii
Proprietarul maşinii (în tricou roşu) a scăpat cu maşina întreagă, dar tot va trebui să cheltuiască bani pentru reparaţii

Un incident s-ar fi putut termina dezastruos astăzi, în cazul unui autoturism cuprins de flăcări pe strada Cireaşov din municipiul Slatina. Din fericire, cele două persoane aflate la bordul maşinii au dat dovadă de spirit de iniţiativă şi au reuşit să evite o nenorocire. Proprietarul autoturismului va trebui să scoată acum bani frumoşi din buzunar pentru a-şi reface maşina.

Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 17.00, pe strada Cireaşov din Slatina, la intersecţia cu strada ce duce spre poarta nr. 2 a SC Alro SA. Marian Dobrescu se afla la volanul autoturismului său marca Opel Astra la intersecţia străzilor Cireaşov cu Crişan, venind dinspre poarta nr. 2 a Uzinei de Aluminiu Alro SA. La un moment dat, fratele acestuia, pasager în maşină, a spus că simte un miros puternic de benzină şi că ar fi mai bine să oprească pe dreapta şi să vadă despre ce este vorba.

“Mă aflam aproape să intru în intersecţie, când s-a întâmplat totul. Fratele meu a spus că simte miros de benzină, am oprit pe dreapta şi am ridicat capota la motor. Atunci au ieşit brusc flăcări de la motor. Ne-am speriat amândoi, normal. Cu ajutorul unor angajaţi de la o spălătorie din apropiere am împins maşina spre locul lor de muncă pentru a ne ajuta cu apă. Până să vină pompierii aproape că ne-am descurcat singuri din fericire”, a spus Marian Dobrescu, proprietarul maşinii.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale fratelui şoferului, care a suferit arsuri pe faţă

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Cauza incendiului – un scurtcircuit

Pompierii au intervenit împreună cu un echipaj SMURD, acesta din urmă acordând îngrijiri medicale fratelui şoferului, care prezenta arsuri pe faţă.

“Nu a fost nevoie să intervenim cu utilajele din dotare, deşi ne-am deplasat la faţa locului cu o autospecială dotată complet. Am folosit doar stingătoarele cu pulbere P6 deoarece incendiul era aproape stins când am ajuns noi după ce au ajutat angajaţii unei spălătorii din proximitatea incidentului. Proprietarul maşinii a avut noroc pentru că s-ar fi putut produce o nenorocire, maşina ar fi putut exploda etc. Din primele verificări se pare că de vină ar fi un scurtcircuit electric cauzat de o improvizaţie la motorul autoturismului”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

La final, maşina nu a fost avariată prea mult de incendiu cât mai ales de urmările intervenţiei salvatorilor – pompieri şi persoane civile. Totuşi, proprietarul autoturismului va trebui să scoată bani frumoşi din buzunar pentru reparaţii.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite