Marius Popa antrenează singura echipă de fotbal neînvinsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregăteşte  formaţia  CSM Slatina, pe care a promovat-o în Liga a III-a, fiind antrenorul singurei echipe de fotbal din lume care a câştigat toate meciurile oficiale.

A început să joace fotbal la vârsta de 10 ani. La 16 ani a devenit arbitru, dar după numai câţiva ani şi-a dat seama că această meserie nu este pentru el şi s-a întors la fotbal. A jucat la echipe precum Progresul Slatina, Comsantitas Slatina sau Metalurgistul. „Fotbalul mi-a plăcut de când eram mic. Aveam 10 ani când m-am înscris la CSS, unde am lucrat cu profesorii Maican, Pârvulescu, Oancea. Tatăl meu a fost arbitru mai mulţi ani şi m-a îndrumat şi pe mine către această meserie. L-am ascultat şi m-am apucat de arbitraj, am abandonat activitatea de fotbalist. A fost o alegere greşită, după părerea mea.  Am arbitrat pe toată perioada facultăţii, în Bucureşti, iar după ce am terminat studiile am decis că arbitrajul nu este de mine şi am renunţat. M-am apucat din nou de fotbal”, îşi aminteşte Marius.

A format jucători importanţi


A devenit apoi antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Slatina. Cu grupele 1986, 1989 şi 1992 a ajuns la turneele finale ale Campionatului Republican şi a format fotbalişti precum Burcea, Precup, Jianu, Filimon. A fost secund la Oltul Slatina în Liga a II-a, unde a colaborat cu antrenori ca Eftimie, Ungureanu sau Constantin Stancu. În prezent este antrenorul CSM Slatina, formaţie pe care a promovat-o în Liga a III-a. „Echipa CSM Slatina a fost înfiinţată anul trecut. Suntem singura echipă de fotbal din lume care de la înfiinţare a câştigat toate meciurile oficiale. Sper să rămânem aşa”, spune Popa. „Această promovare este cea mai importantă performanţă a mea la nivel de seniori. Au fost  şi emoţii, dar am avut încredere că tot ceea ce am întreprins anul trecut a fost aproape perfect din punctul meu de vedere şi numai o mare neşanşă ne-ar fi putut împiedica”, a adăugat antrenorul. Marius Popa, care ocupă şi funcţia de director al Clubului Sportiv Şcolar Slatina, îşi doreşte ca în sezonul viitor să ducă CSM în Liga a II-a.

Profil


Născut. 25 decembrie 1974 la Slatina
Studii.   Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti
Familie. Căsătorit

Ce-i place
Să urmăresc meciurile de fotbal şi emisiunile sportive. Îmi place foarte mult să joc fotbal şi tenis de câmp. Ador să fac mişcare.

Ce nu-i place
Detest situaţia tensionată care există în societate. Nu-mi plac oamenii pervertiţi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi trebuie să aibă un bun fotbalist?
Cred că un bun fotbalist trebuie să aibă toate calităţile şi virtuţile pe care le care un om de valoare în societate, din punct de vedere al caracterului. Asta venind ca o completare a unor calităţi fizice şi tehnice deosebite.

Sunteţi director la CSS Slatina. Ce rezultate aţi avut anul acesta?

Am obţinut rezultate bune la toate catedrele din cadrul clubului. Cel mai important este însă titlul de campion european la tenis de masă obţinut de sportiva Irina Ciobanu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite