Marincea Radu-Mihail, mezinul lotului naţional de karate tradiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici şase ani împliniţi, preşcolarul oltean a fost selectat în lotul naţional de karate tradiţional. Este vicecampion naţional la embu masculin şi s-a calificat pentru Campionatul European.

Preşcolarul oltean Radu-Mihail Marincea poate fi numit un sportiv de mare viitor. Practică „arta mâinilor goale” de circa un an şi jumătate la CS BU-DO Slatina, antrenat de sensei Romeo Costică şi, deşi nu a împlinit încă vârsta de şase ani, a participat la concursuri cu caracter naţional destinate categoriei copii IV- grupa de vârstă 6-7 ani, numărându-se printre câştigători. „Am optat pentru acest sport pentru că avea foarte multă energie. Sunt foarte mulţumită de rezultat- sportul l-a transformat într-un copil mult mai cuminte şi mai atent”, spune mama sa, Florina Marincea.
În scurt timp, micuţul a reuşit să depăşească nivelul de începător, în prezent deţinând centura galbenă şi calificativul 5 KYU.

Calificat la Campionatul European
Prima participare în cadrul unei competiţiii a avut-o în acest an la Concursul „Zona Ţara Românească” de la Eforie, unde a obţinut locul III la embu masculin, loc ce i-a asigurat selectarea în lotul naţional. „Convocarea la lotul naţional reprezintă o mare performanţă pentru el, dar şi pentru noi ca şi club. Nivelul minim de vârstă în karate este de cinci ani şi jumătate, iar la nici şase ani să fii vicecampion, reprezintă o performanţă care nu cred că se va mai repeta curând la nivel naţional”, spune sensei Romeo Costică. 
Cu puţin timp în urmă a participat la Campionatul Naţional de la Cluj-Napoca, unde a devenit vicecampin naţional la embu masculin împreună cu colegul de antrenament Ceauşescu Ionuţ şi s-a calificat în primii opt copii la kata individual, urmând să reprezinte România la Campionatul European de Karate Tradiţional care va avea loc peste o lună de zile la Belgrad.
În spatele acestui rezultat stă nu numai talent, ci şi multă muncă la sală. „Mă antrenez câte două ore pe zi, cu excepţia duminicii. Îmi place ceea ce fac şi mă incită să încerc şi execriciţii destinate colegilor mai mari. Am învăţat pe furiş chiar şi kata destinate centurilor verzi”, spune Mihai.

Vrea dă devină arheolog

Spune cu mândrie că acest sport îi „dezvoltă caracterul, atenţia şi stăpânirea de sine”, după cum i se repetă la antrenament, însă are şi pasiuni specifice vârstei. Este atras de fotbal şi îşi consumă energia în alergări prelungite în jurul blocului sau în parc, dar cea mai mare pasiune a sa rămân dinozaurii. „Îmi plac pentru că sunt mari şi răi. Deţin o colecţie numeroasă de cărţi din care aflu totul despre ei”, spune micuţul.
Deşi este la o vârstă la care discuţiile despre carieră nu pot fi luate în serios, Radu Mihail Marincea spune cu tărie că pasiunea sa pentru dinozauri l-au determinat să se gândească la o carieră în arheologie.

Profil

NĂSCUT. 7 mai 2005, Craiova
STUDII. Preşcolar Grădiniţa nr. 2 Slatina
IDEAL. Să câştige o medalie la Campionatul European

•• ce-i place
„Îmi plac foarte mult dinozaurii. Ador ieşirile în aer liber şi îmi place foarte mult să alerg  şi să joc fotbal.”


•• ce nu-i place
„Nu-mi plac observaţiile pe care mi le fac cei mari şi nu-mi place să scriu. Urâsc să fiu obligat să dorm după-amiaza”

Întrebări şi răspunsuri:
•• Ce simţi atunci când te afli în competiţii?
Am emoţii, dar am încredere că pot fi mai bun decât ceilalţi concurenţi. Motivaţia mea este aceea că particip pentru a câştiga. Acum mă pregătesc pentru Campionatul European, unde sper să reuşesc să-mi înfrâng emoţiile şi să mă mobilizez pentru a mă întoarce acasă cu o medalie.

•• Cine sunt cei mai înfocaţi susţinători ai tăi?
Primul meu susţinător este sensei Romeo Costică, cu care mă antrenez zilnic. Apoi părinţii şi prietenii mei de antrenament Mihai şi Mădălin, care mă învaţă cele mai bune poziţii şi kata destinate sportivilor avansaţi.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite