Mariana Năsui, profesoară de matematică: „Am îndrăgit meseria şi o fac cu plăcere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Năsui, profesoară de matematică
Mariana Năsui, profesoară de matematică

Mariana Năsui ocupă locul doi în topul „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“. Aceasta predă tainele matematicii la Şcoala Generală „Eugen Ionescu“ din municipiu.

Mariana Năsui (43 ani) lucrează de peste 20 de ani în învăţământ şi este unul dintre cei mai apreciaţi dascăli de matematică din oraş. A pregătit sute de elevi, cu care a făcut performanţă. Elevii săi au obţinut distincţii importante la concursurile naţionale de matematică. Îşi iubeşte meseria, îndrăgeşte copiii şi are o relaţie apropiată cu elevii săi. Spune că un bun profesor trebuie să găsească echilibrul între blândeţe şi exigenţă. Mariana a ales această carieră cu mulţi ani în urmă. Matematica i-a plăcut dintotdeauna, iar meseria de profesor a fascinat-o din perioada liceului. „Eu am învăţat la toate disciplinele, mă număram printre tocilarii clasei, iar matematica mi-a plăcut dintotdeauna. Pe vremea când eram în liceu, această carieră era cea mai convenabilă pentru un absolvent de liceu. A fost o potecă pe care am urmat-o cu plăcere. Iniţial mi-a plăcut matematica, apoi lucrul cu copiii. Lucrez din 1990 în învăţământ, iar primii paşi au fost destul de grei“, a povestit Mariana Năsui. În primii ani de carieră a predat la mai multe şcoli din Slatina, însă ultimii 10 i-a petrecut la Şcoala Generală „Eugen Ionescu“. Spune că se simte foarte bine aici, datorită colectivului de cadre didactice dar şi graţie elevilor care învaţă aici.

Apreciată de elevi şi autorităţi

Lucrează mult cu elevii săi, iar munca se reflectă în rezultatele obţinute de copii. „Premiile le obţinem în primul rând datorită lor. Eu am avut parte de elevi deosebiţi, care au învăţat, au muncit şi au obţinut premii importante la olimpiade şi concursuri naţionale. Au câştigat premiul I, menţiuni şi medalii de argint. Pentru a-i face să îndrăgească matematica, contează foarte mult relaţia dintre profesor şi elev. Cred că un bun profesor trebuie să găsească echilibrul între blândeţe şi exigenţă. Eu sufăr când nu reuşesc să mă apropii de un copil“, a spus profesoara. Mariana Năsui este un dascăl apreciat nu doar de elevi ci şi de autorităţi. Ea a fost premiată pentru activitatea sa la Zilele Oraşului şi primeşte gradaţie de merit. Se bucură de aceste aprecieri, dar spune că nu sunt scopul muncii sale. Iubeşte ceea ce face şi crede că nu îşi putea alege o meserie mai frumoasă. Nici lipsurile din învăţământ nu i-au schimbat părerea. „Omul are întotdeauna o nemulţumire şi cred că e mai bine aşa decât să apreciem tot din jurul nostru. Eu am îndrăgit meseria şi o fac cu plăcere“, a încheiat Mariana Năsui, nu înainte de a le mulţumi tuturor celor care au votat-o şi au propulsat-o astfel pe locul doi în topul „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite