Slatina: Mariana Lupaşcu, profesoara îndrăgostită de limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Mariana Lupaşcu,  profesoara îndrăgostită de limba engleză
Slatina: Mariana Lupaşcu, profesoara îndrăgostită de limba engleză

A învăţat zeci de generaţii de elevi limba engleză. Este dedicată meseriei sale în care pune mult suflet. Se implică alături de elevii săi în multe proiecte şi concursuri pe care le duc împreună la bun sfârşit.

A îndrăgit foarte mult limba engleză încă din şcoala generală. Ca mentor a avut-o pe sora sa care era mai mare şi studia deja limba engleză. Acum este profesoară la Colegiul Naţional Ion Minulescu şi îi învaţă pe elevi limba engleză. „M-am apucat prin clasa a VIII-a de engleză. Pasiunea pentru limba engleză mi-a insuflat-o sora mea care era mai mare ca mine şi vorbea foarte bine această limbă. Eram pur şi simplu fascinată de muzicalitatea limbii engleze, cât de bine suna fiecare cuvânt, iar când se organizau întâlniri şi toate conversaţiile se purtau în limba engleză eram atentă la fiecare frază. ” ne-a povestit Mariana.

Este alături de elevi

După terminarea facultăţii a devenit profesoară de limba engleză. Îi place această meserie pentru că se simte foarte bine printre elevi şi le predă copiilor cu aceeaşi plăcere ca la început.” După ce am terminat facultatea am devenit profesoară, deşi tatăl meu vroia să fac facultatea de medicină şi să devin medic. I-am explicat că asta îmi doresc să fac şi aşa am ajuns profesoară. Dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu copiii. Mă simt extraordinar de bine printre ei şi am participat alături de elevii mei la foarte multe concursuri şi proiecte şcolare. Când participăm la un proiect nou aştept cu nerăbdare să văd ce rezultate au obţinut elevii mei. De fiecare dată copii te surprind în mod plăcut prin inteligenţa şi creativitatea de care dau dovadă. Îmi place foarte mult cea ce fac şi nu aş face altceva pentru nimic în lume.  Este o meserie plină de satisfacţii şi de bucurii”, a spus „teacher”, aşa cum îi zic toţi elevii săi.

„Alături de copii nu ai cum să te plictiseşti”


Este o persoană foarte dedicată meseriei sale şi se implică activ în proiectele şcolare alături de elevii săi. Îi place să fie în mijlocul elevilor şi spune că alături de copii nu se plictiseşte niciodată.”Poate pare plictisitor să faci aceeaşi meserie timp de 30 de ani, dacă priveşti din afară. Alături de copii nu ai cum să te plictiseşti. Întotdeauna se iveşte ceva nou. Nicio clasă nu se aseamănă cu alta. Ca să poţi obţine rezultate cu elevii trebuie în primul rând să-ţi placă ceea ce faci. Elevii sunt foarte inteligenţi şi creativi, iar profesorul are datoria de a le dezvolta şi modela aceste calităţi. ”, a spus Mariana Lupaşcu

Le-a insuflat elevilor săi dragostea pentru cultura şi literatura engleză. Pune în scenă fragmente din piesele lui William Shakespeare alături de elevii săi. „În fiecare an organizăm scenete în care joacă elevii fragmente din piesele scrise de Shakespeare. Copii sunt foarte atraşi de aceste activităţi şi intră foarte repede în pielea personajelor pe care le interpretează. Astfel elevii învaţă prin joacă despre marele dramaturg englez, William Shakespeare” a spus Marina Lupaşcu.


Profil:

Născută: 1 mai 1956 Craiova
Studii: Facultatea de Filologie, secţia engleză-franceză, Universitatea din Craiova
Experienţă: predă engleza de peste 30 de ani
Familie: căsătorită, 3 copii

Întrebări:

Ce satisfacţii oferă această meserie?
M.L.”Cea mai mare satisfacţie în această meserie o ai atunci când vezi că tot ce ai făcut nu este în zadar, atunci când foştii elevi vin să-ţi mulţumească pentru tot ce i-ai învăţat. Este un sentiment extraordinar!”

Cum sunt copii din ziua de astăzi?
M.L.”Sunt foarte inteligenţi şi creativi. Uneori te surprind prin aceste calităţi. Toţi copii sunt foarte receptivi dacă ştii cum să le predai. Trebuie să-i faci să înveţe din plăcere.”

Ce-ţi place?
Cei care îţi dau o mână de ajutor atrunci când ai nevoie. Îmi plac oamenii sociabili cu care poţi sta de vorbă. Îmi place foarte mult să călătoresc şli să văd locuri noi în care nu am fost niciodată.

Ce nu-ţi place?
Oamenii devin din ce în ce mai răi şi mai egoişti. Mi-aş dori ca societatea în care trăim să fie democratică, nu coruptă. Oamenii şi-au pierdut orice urmă de speranţă, de încredere în ei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite