Slatina: Marian Rădoi, un judoka foarte ambiţios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elev al Liceului cu Program Sportiv din Slatina şi practică judo de cinci ani. Visează să devină campion naţional, iar pentru a atinge această performanţă se antrenează zilnic.

A mers la o sală de judo pentru prima dată în clasa a pattra. A fost dragoste la prima vedere. I-a plăcut foarte mult, iar de atunci vine în fiecare zi la sală, cu acelaşi entuziasm. A participat la foarte multe concursuri unde a obţinut rezultate foarte bune, clasându-se pe podium de fiecare dată. Spune că cea mai mare contribuţie în dezvoltarea unui luptător o are antrenorul său. „În clasa a patra am fost cu tatăl meu să mă înscriu la judo şi mi-a plăcut de prima dată cum am păşit în sală. Antrenorul nostru ştia să ne facă fericiţi şi să îndrăgim acest sport. Ne scotea în fiecare săptămână la un suc şi la prăjituri. La început făceam antrenamente destul de uşoare, După câteva luni am început să ne antrenăm serios şi să învăţăm procedee”, a spus tânărul judoka.


„Numai prin multă muncă şi ambiţie poţi reuşi”


A învăţat foarte multe de-a lungul carierei de sportiv, iar cel mai de preţ lucru consideră că este determinarea şi ambiţia. „Cel mai greu meci din viaţa mea l-am avut anul trecut, la Constanţa, cu campionul european. Am pierdut meciul în 30 de secunde şi am învăţat că numai prin multă muncă şi ambiţie poţi reuşi. Această înfrângere m-a ambiţionat şi mai mult”, ne-a mărturisit Marian. Este elev al Liceului cu Program Sportiv şi reuşeşte să meargă pe două planuri, atât cu şcoala cât şi cu antrenamentele zilnice. Se bate la categoria 73 de kilograme şi speră ca la următorul campionat naţional să-şi îndeplinească visul, să devină campion naţional. Pentru acest lucru se antrenează în fiecare zi, chiar dacă este în vacanţă. Cea mai bună clasarea la campionatele bnaţionale este locul trei „Nu-mi place să stau degeaba.  Prefer să-mi petrec timpul în sală, la antrenamente. Ca judoka, trebuie să fii într-o formă fizică perfectă, mai ales că nu mai este mult şi încep competiţiile. Vreau să devin campion naţional”, a spus Marian, foarte determinat. 
Profil:
Născut: 08 aprilie 1995, Slatina
Studii: Elev în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv
Idealuri Vrea să devină campion Naţional


Întrebări:
Cum trebuie să fie un judoka?
M.R. Ca să devii un judoka foarte bun, trebuie în primul rând să asculţi şi să urmezi sfaturile antrenorului. Nu trebuie să duci o viaţă extrasportivă, iar cel mai important este să vrei să faci performanţă.
Ai vreun model ]n viaţă?
M.R. Îl admir foarte mult pe colegul meu de antrenamente Mihai. Este un prieten adevărat şi un sportiv foarte serios. Are foarte multe concursuri câştigate şi este o mare speranţă a judo-ului slătinean.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite