„Magazinul săracilor” ajunge şi la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supermarketul LIDL a fost deja ridicat în locul fabricii Oltina. Slătinenii vor beneficia prin investiţia germană de produse ieftine, 117 locuri de parcare, 30 locuri de muncă şi o brutărie.

Slatina a fost inclusă în lanţul primelor supermarketuri LIDL din România, construcţia complexului comercial fiind pe ultima sută de metri. Oltul este judeţul cu cel mai mic salariu mediu net din Oltenia, aşa că slătinenii, care câştigă în medie puţin peste 1.000 de lei, se arată încântaţi de ridicarea unui LIDL. Impactul social este mare, cu atât mai mult cu cât în Europa brandul şi-a „câştigat” denumirea de „magazinul săracilor”. „Am fost în străinătate şi frecventam LIDL. Au preţuri foarte bune, pentru buzunarul nostru. Erau pline magazinele acestea de români în afară”, spune Mariana Mladin, pensionar. Şi Gabriela Oancea, laborant, apreciază investiţia germanilor: „Este binevenit în Slatina, mai ales că au preţuri bune. Am cumpărat în Germania dintr-un LIDL şi sper ca şi aici să păstreze preţurile mici”.
 

image

Brutărie, 30 de locuri de muncă şi parcare
Construcţia s-a ridicat deja pe terenul fostei fabrici Oltina, Bulevardul AI Cuza (lângă Poliţia Rutieră). Au mai rămas doar finisajele şi parcarea. „Conform autorizaţiei de construire, supermarketul se va întinde pe 14.000 de metri pătraţi, va avea 117 locuri de parcare şi două intrări- una dinspre AI Cuza şi cealaltă pe aleea din spatele Pompierilor. Cunosc LIDL pentru că am fost şi eu de două ori la cumpărături într-un magazin de-al lor. Au produse diversificate, cu preţuri accesibile şi cea mai bună ofertă de detergenţi”, spune Ana Anghel, viceprimarul municipiului.
Termenul de finalizare a investiţiei, în valoare de 1,75 milioane lei, este 15 februarie, însă s-ar putea prelungi. „Încercăm să respectăm data de finalizare înscrisă pe panou”, declară Florin Constantinescu, project manager LIDL România, care ne spune că vor fi create 30 de locuri de muncă şi, „conform certificatelor de urbanism emise, investiţia va conţine şi o brutărie”.
În Slatina funcţionează în prezent şapte supermarketuri: Kaufland, Billa, două MiniMax, VMG, Profi şi Plus.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite