Mafiotu’ a făcut infarct cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Enache, zis şi Mafiotu’, liderul unei grupări alcătuite din 18 persoane cercetate pentru şantaj şi cămătărie, este în spital după ce în noaptea de marţi spre miercuri a suferit un accident vascular ischemic. Din această cauză el nu s-a putut prezenta azi la şedinţa unde urmau să depună mărturie alţi martori implicaţi în proces

 Ca şi cum nu ar fi fost suficient, şeful grupării – acum internat la secţia Neuorologie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, nu mai are nici avocat care să îi reprezinte interesele în instanţă după ce nu i-a plătit onorariul ultimului avocat angajat, Daiana Militaru. Accidentul suferit de "capul" organizaţiei nu a părut să fie defel motiv de întristare pentru ceilalţi membri ai grupării. Astfel, Tomi Dănuţ Tudor a reproşat instanţei ca accidentul Mafiotului să nu reprezinte o piedică în derularea procesului şi audierile să aibă loc fără întrerupere.

"L-a pedepsit Dumnezeu pe cel din cauza căruia eu stau aici după gratii degeaba, nevinovat ! De când m-au arestat vă spun, vă spun şi iar vă spun că sunt nevinovat ! Stau de 12 luni fără vină la închisoare, în vreme ce soţia nu are cu ce să aibă grijă de cei patru copii !", a strigat acesta din boxa acuzaţilor.

Clanul Mafiotu' - un an după gratii

Preşedintele completului de judecată a fost nevoit să declare viciu de procedură şi a amânat cauza pentru luna viitoare. Menţionăm că, dintre cele 18 persoane arestate iniţial, opt sunt cercetate în stare de libertate. Printre aceştia se află şi doi poliţişti, Claudiu Paţa şi Marius Veţeanu, eliberaţi după nouă luni petrecute după gratii, aceştia desfăşurându-şi acum activitatea în cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, dar fără să poată reveni pe funcţiile deţinute anterior până la soluţionarea cauzei. Cei 18 membrii au grupării au fost reţinuţi la sfârşitul lunii septembrie 2010.
Potrivit probelor administrate la dosar, cămătarii promiteau victimelor împrumuturi fără garanţii şi cu dobândă avantajoasă de 10-20% pe lună. După contractarea împrumutului, dobânzile "săltau" până la 300% pe lună. Prejudiciul cauzat de gruparea condusă de Mafiotu’ ar depăşi suma de un milion de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite