Slatina:Sarah Macchi, iItalianca pasionată de gimnastică aerobică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Sarah Macchi, iItalianca pasionată de gimnastică aerobică
Slatina:Sarah Macchi, iItalianca pasionată de gimnastică aerobică

De aproape doi ani învaţă tainele gimnasticii aerobice la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran“ din Slatina. Talentul şi pasiunea au ajutat-o să obţină primele premii la concursurile de gimnastică.

Din primii ani de viaţă i-a plăcut să danseze. Fiind o fire energică, a îndemnat-o pe mama ei să-i caute un loc unde ar putea face dans de performanţă. Imediat cum a auzit de Palatul Copiilor, mama a dus-o la cerc pentru a vedea cum e şi s-a şi înscris. Nu este vorba despre cercul de dans, ci de gimnastică aerobică. „Aveam foarte multă energie şi îmi plăcea foarte mult să dansez. Mami s-a interesat şi a aflat de Palatul Copiilor, şi am fost la cerc să văd cum e. Nu am fost la dansuri ci la gimnastică aerobică, dar mi-a plăcut foarte mult şi doamna a crezut că am talent şi am rămas“, îşi aminteşte Sarah Macchi. De aproape doi ani frecventează cercul de gimnastică aerobică de la palat şi pasiunea pentru acest sport a devenit din ce în ce mai mare. Acum, şcoala şi gimnastica îi ocupă tot timpul lui Sarah. Atunci când este întrebată ce-i place mai mult, micuţa răspunde sincer: amândouă. La şcoală îi place pentru că învaţă să citească, să socotească şi îşi face prieteni, iar la gimnastică îi place că se relaxează.

Vorbeşte două limbi

De la prima sa oră de gimnastică a trecut suficient timp, în care Sarah a învăţat multe şi a şi obţinut primele premii. Prima sa participare la un concurs în domeniu a avut loc la câteva luni de înscrierea la cerc. Are emoţii atunci când urcă pe scenă, însă sunt constructive. „Îmi plac foarte mult săriturile, îmi place partea artistică a gimnasticii. Îmi place să merg la concursuri, să fiu pe scenă“, mărturiseşte micuţa gimnastă de la palat. În urmă cu o săptămâna Sarah a participat la Concursul Interjudeţean „Cupa Prieteniei“ şi a obţinut două premii I şi un premiu III. „Am obţinut locul I la individual şi la trio şi locul III la grup“, explică Sarah. Pentru că este una dintre cele mai talentate din grupă, profesoara de gimnastică o ia pe Sarah la toate concursurile de gen. Sâmbătă a participat şi la un concurs naţional la Craiova. În ultimul timp, micuţa a mers aproape zi de zi la gimnastică şi s-a pregătit intens pentru competiţiile la care a participat şi care vor urma. Însă nu uită de şcoală. Sarah vorbeşte în afară de română şi limba italiană, iar acum învaţă şi limba engleză. „Îmi place foarte mult să merg la şcoală, Îmi place limba română dar şi matematica. Îmi plac şi limbile străine, ştiu să vorbesc italiana, şi acum învăţ şi engleza. Vreau să fiu o elevă bună şi să iau numai note bune“, povesteşte Sarah.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite