Slatina: Arin Lupaşcu campion la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru pescuit a moştenit-o de la tatăl său. Petrece foarte mult timp pe baltă şi se antrenează în vederea obţinerii unui loc cât mai bun în competiţiile de pescuit sportiv.

De când era mic, tatăl său îl lua la pescuit la Olt de fiecare dată şi îl învăţa să pună momeli în ace şi să arunce cu undiţa. Pe măsură ce a crescut a început să-i placă foarte mult pescuitul, iar acum participă la concursuri de pescuit sportiv în toată ţara.
 Şi tatăl său este un împâtimit al pescuitului sportiv. ”Îmi aduc aminte că la început totul era o joacă pentru mine. Mergeam cu tata la peşte şi pescuiam pe lângă el. Ne mai plictiseam câteodată şi mai aruncam cu pietre în baltă, spre nemulţumirea lui. Cu timpul joaca a devenit pasiune, iar acum nu pierd nicio ocazie de a mă duce la pescuit”, ne-a povestit Arin, pescarul aflat la început de drum în acest sport.

Prima undiţă, primul concurs

O dată cu primirea primei undiţe a început să se ocupe serios de acest sport şi toată ziua desfăcea şi înoda fire de pescuit.
A învăţat să facă noduri pescăreşti de la tatăl său, cum se se leagă cârligele pe fir, la ce distanţă şi cum se lansează cu o lansetă. Toate acestea cunoştinţe i-au fost de folos, mai târziu în concursuri. „Prima mea undiţă am primit-o la 11 ani, de Paşte şi m-am bucurat foarte mult că în sfărşit am propria undiţă. Saltul cel mai mare în pescuit a fost atunci când am participat pentru prima oară la un concurs de pescuit sportiv. Atunci am învăţat ce înseamnă să pescuieşti profesionist. Nu aveam experienţa şi echipamentul necesar unei astfel de competiţii aşa că nu am ocupat un loc fruntaş. Cel mai bun loc pe care l-am ocupat până acum a fost locul doi obţinut la un concurs desfăşurat la Scorniceşti”, a spus Arin.

Pasiunea costă


Ca să faci faţă unui concurs profesionist de pescuit ai nevoie de echipament adecvat, momeli şi fel de fel de accesorii foarte importante pentru a ocupa un loc căt mai fruntaş în clasament.
Toate acestea costă foarte mult, dar pentru pasionaţii acestui sport nu reprezintă un impediment major. „ Pentru o competiţie profesionistă ai nevoie de echipament, care costă destul de mult. Preţul echipamentului poate varia de la 1500 de lei până la 8000 de lei şi chiar mai mult. Este foarte important echipamentul, căci fără el nu ai nicio şansă într-un concurs de pescuit”, a încheiat tânărul pescar slătinean.

Date personale:

Născut: 29 iunie 1989
Studii: student în anul doi la Medicină Dentară, Craiova
Experienţă: Practică pescuitul de la vârsta de cinci ani
Familie: un frate, Mihai

Întrebări:

Care este regulamentul într-un concurs?

A.L. „ În concursurile de pescuit staţionar trebuie să pescuieşti numai cu o singură undiţă, cu un singur cârlig şi cu plută prinsă într-un singur punct, iar momeala trebuie să fie vie. Se pescuieşte în două manşe a câte trei ore.”

Ce trebuie să faci după a tras pweştele?
A.L. „ Trebuie să aduci peştele într-un timp cât mai scurt , dar în acelaşi timp să-l şi menţii pe vadul tău de nadă care este culoarul stabilit de către organizatori din care nu trebuie să iasă peştele.

Ce-ţi place?

Pescuitul în mod special şi ieşirile în natură. Îmi place să petrec mult timp cu prietenii şi să joc baschet sau teni sde masă. Admiri oamenii plini de viaţă şli care tot timpul sunt cu zâmbetul pe buze.

Ce nu-ţi place?

Minciuna şi hoţia. Nu pot să-i înţeleg pe cei care nu respectă natura, aceia care lasă în urma lor gunoaie fără să le pese de mediu înconjurător.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite