Luni începe BAC-ul de toamnă. Peste 3.300 de elevi olteni vor susţine examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.300 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Olt s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în sesiunea august-septembrie. Examenul începe luni.

Aproape 2.000 dintre candidaţi au picat examenul în prima sesiune din acest an, iar restul fie nu l-au susţinut fiind corigenţi, fie au picat în sesiunile din anii trecuţi.
Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt dintre cei 3.349 de candidaţi înscrişi, cei mai mulţi, respectiv 1.121, vor susţine proba la matematică, iar 1.048 la limba şi literatura română. Alţi 453 de candidaţi vor susţine examenul la fizică, 236 la biologie, 180 la anatomie, 72 la geografie. Numărul elevilor care vor fi examinaţi la istorie, chimie, psihologie, economie, informatică sau competenţe digitale este mai mic.
202 candidaţi vor susţine competenţele în perioada 22-26 august, iar pe 29 august încep examenele scrise cu proba la limba şi literatura română. Pe 31 august, este programată proba obligatorie a profilului (E)c), iar pe 2 septembrie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (E)d). Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.
Candidaţii la BAC-ul de toamnă vor susţine examenul în săli supravegheate video.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite