Luminiţa Turcin se pregăteşte pentru marea provocare a carierei: Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Turcin
Luminiţa Turcin

PERSEVERENŢĂ. De zece ori campioană naţională, pugilista slătineancă este considerată principala favorită a României la un titlu olimpic. Excluderea Federaţiei Române de Box din Asociaţa Internaţională poate fi un obstacol.

Sportivă la CS Box Alro Slatina, Luminiţa Turcin reuşeşte de zece ani să rămână lidera de necontestat a boxului feminin românesc, în palmaresul său intrând şi titlurile de campioană europeană şi vicecampioană mondială. Acum, pugilista în vârstă de 26 de ani se pregăteşte pentru marea competiţie a carierei, cea de la Jocurile Olimpice de anul viitor. Este pentru prima dată când boxul feminin este introdus în programul olimpic, cu trei categorii de greutate, iar Luminiţa reprezintă o speranţă a României pentru o poziţie cât mai bună, fiind prima cotată cu şanse de a se califica alături de pugilistele Steluţa Duţă, Cludia Nechita, Ilia Năvăcioiu sau Gabriela Bold.
„Atunci când eşti în ring, nu mai ai timp să simţi nimic. Trebuie să te concentrezi asupra adeversarului, să gândeşti loviturile pe care acesta ar putea să le primească. Am învăţat că niciodată nu trebuie să-ţi subestimezi adversarul.”, ne-a dezvăluit ea tactica ce o face invincibilă în ring.

Drum cu obstacole

În prezent, campioana se pregăteşte alături de lotul naţional la Complexul Sportiv „Lia Manoliu”. „Primul obiectiv este Campionatul Mondial din primăvară, criteriu de selecţie pentru olimpiadă, doar primele opt la cele trei categorii fiind calificate. Până atunci, mă pregătesc pentru Campionatul European de la Rotterdam, din octombrie. Drumul este lung şi mai sunt şi obstacole. Dacă situaţia va continua, nu ştiu ce speranţe mai avem pentru Jocurile Olimpice”, spune sportiva, referindu-se la recentul scandal legat de excluderea Federaţiei Române de Box din Asociaţia Internaţională de Box Amator. „Nu comentez scandalul, nu este treaba mea să fac asta. Eu ştiu că trebuie să muncesc şi să-mi fac treaba bine în ring. Însă această situaţie ne-a afectat, ne-a cam tăiat aripile, nu mai suntem motivate să mai luptăm şi să aducem rezultate cât mai bune”, mai spune Luminiţa.
Jocurile Olimpice ar putea constitui ultima provocare pentru campioana naţională. „Am două variante: fie pun mănuşile în cui, fie o să încerc o carieră în boxul profesionist. Depinde de starea fizică de atunci, dacă voi mai fi aptă să fac sport în continuare”, mărturiseşte pugilista.

Palmares

- 10 titluri Campionatul Naţional
- 10 titluri Cupa României
- 1 titul campioană europeană
- 1 titlu vicecampioană europeană
- bronz Campionatul Mondial
- două medalii de aur Campionatul Uniunii Europene

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite