Loganul viceprimarului din Priseaca, Olt, a ars azi-noapte. Edilul îl suspectează pe primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Luţu avea maşina asigurată
Viceprimarul Luţu avea maşina asigurată

Viceprimarul comunei Priseaca, Nicolae Luţu, a fost trezit azi-noapte la ora 3.09 de un zgomot puternic. Garajul îi fusese spart, iar maşina incendiată. Acesta îl acuză pe primar că ar fi implicat.

Nicolae Luţu a rămas fără maşina pe care a achiziţionat-o în urmă cu trei ani de zile. A asistat neputincios cum maşina şi garajul erau distruse de flăcări, iar sora sa Niculina, în vârstă de 79 de ani, a suferit un atac de panică şi a fost internată la Spitalul Slatina. „Pompierii au intervenit în această dimineaţă în comuna Priseaca, sat Buiceşti. Militarii au găsit în flăcări autoturismul Dacia Logan şi acoperişul garajului unde se afla staţionată. După o acţiune de aproximativ o oră pentru izolarea şi lichidarea incendiului, s-au făcut scrum: maşina în proporţie de 90 % , acoperişul garajului pe aproximativ 20 de mp şi documentele personale aflate în autoturism”, declară Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

maşină vice

Pompierii au acţionat o oră pentru a stinge incendiul

maşină

Poliţia şi pompierii cercetează împrejurările în care s-a produs incendiul şi deocamdată nu au stabilit cauza, însă viceprimarul este convins că incendiul a fost provocat. „Când am ieşit din casă, am observat că una dintre uşile garajulşui era deschisă, iar lacătul lipsea. A fost pus focul! Eu am asigurare, este pagubă în bugetul statului, dar mi-au ars actele maşinii şi cele de identitate”, spune vicele.

Îl suspectează pe primar

Viceprimarul îl suspectează pe primar că ar fi în spatele acestui incident. „Bănuiala mea, şi subliniez bănuiala, este că primarul ar fi pus pe cineva să facă acest lucru. Cu o săptămână în urmă, i-am zis să mă treacă pe ştatul de plată, pentru că din decembrie 2010 nu am luat niciun ban. Mă duc la primărie să lucrez, dar nu iau salariu. Muncă patriotică! Am depus şi o plângere la poliţia locală în care am specificat că îl suspectez”, ne-a declarat Nicolae Luţu.
În replică, primarul Florea Gheorghe spune că va depune şi el o plângere împotriva vicelui pentru că şi-a permis să-l acuze fără dovezi. „Nu se poate aşa ceva, e exagerată treaba! Nu sunt omul de aşa ceva! Voi depune plângere pentru aceste acuzaţii. Se poate să spui aşa ceva, ne trezim dimineaţa şi spunem ce vrem? Dacă avem divergenţe în consiliul local, e cu totul altceva. Vreau să se justifice, să dea socoteală pentru ce spune!”, declară primarul. Acesta mai spune că viceprimarul ar avea mulţi duşmani în comună: „Are o grămadă de acţiuni cu multe persoane din comună, le face dosare, stă numai de aşa ceva. Cu toată lumea se ceartă. Îmi pare rău că se întâmplă chestii de-astea pe raza localităţii!”

Neînţelegeri între edili, din 2008 
Neînţelegerile dintre primar şi vicele său datează de la alegerile din 2008. Nicolae Luţu a fost îndepărat din funcţie la două luni de la numire şi a putut să intre în biroul său abia acum trei săptămâni, cu executorul judecătoresc. Viceprimarul a fost repus pe funcţie în februarie 2010 prin executare silită, însă până acum nu i s-a permis accesul pe motiv că postul este ocupat de viceprimarul Nicolae Murugă, ales de consiliul local. „El vrea să-l repun în drepturi, dar nu eu pot decide asta, ci consiliul local, care este în procedură de dizolvare, pe 20 luna aceasta se dizolvă. Trebuie mai întâi ridicat mandatul celuilalt”, spune primarul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite