Slatina: Locatar afectat de explozie: „Când am intrat în sufragerie am văzut că balconul nu mai era”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma exploziei de pe strada Aleea Lalelelor din cartierul Crişan, zeci de locatari ai blocului FA 15 A au rămas fără geamuri, mobilă sau obiecte de uz caznic.

Explozia  care a avut loc într-o garsonieră de pe strada Aleea Lalelor i-a lăsat fără balcoane şi pereţi, a rupt uşile de fier ale apartamentelor vecine şi a distrus trei maşini aflate în parcarea blocului aruncând pe o distanţă de zeci de metri resturi de geamuri şi cioburi. Aceasta a fost resimţită şi de locatarii din scara de bloc vecină care au tras o sperietură zdravană în urma deflagraţiei. Un caz aparte îl reprezintă Nicolae Liţă proprietarul apartamentului numărul 5 din scara de bloc vecină, care a avut parte de o privelişte mai puţin obişnuită atunci când a ajuns acasă. Acesta şi-a găsit locuinţa distrusă, iar atunci când a intrat în sufragerie a obesrvat că nu mai are balcon. „M-a sunat un vecin şi mi-a zis că a explodat o garsonieră în scara vecină. Când am ajuns acasă am găsir apartamentul distrus. Hota din bucătărie am găsit-o ruptă, iar mobila făcută praf. Când am intrat în sufragerie am văzut că balconul nu mai era. Căzuse. Am avut noroc că nu eram acasă. Puteam să mor.În momentul exploziei singurul care era în apartament era câinele pe care l-am găsit într-o camera ascuns şi foarte speriat”, a spus Nicolae Liţă, unul dintre vecinii afectaţi de explozie.

„Un balcon a fost smuls din tocărie şi a căzut în spatele meu”

Chiar şi trecătorii au fost afectaţi de explozie”Veneam  de la cumpărături printre blocuri când deodată am auzit bubuitura. Am simţit suflul exploziei, iar la câteva fracţiuni de secundă un balcon a fost smuls din tocărie şi a căzut în spatele meu. M-am speriat foarte tare”, ne-a povestit păţania Diana Alexe de 30 de ani din Slatina.


Explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze. Ion Prodan, proprietarul imobilului a uitat aragazul pornit şi a declanşat explozia. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital cu arsuri de gradul doi şi trei pe faţă şi corp. În urma deflagraţiei au fost afectate patru apartamente de la parter şi alte patru  de la etajele superioare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite