Localitatea Gârcov, pe lista localităţilor rurale cu infrastructură afectată de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna oltenă va putea accesa fonduri europene pentru refacerea podului afectat în urma inundaţiilor din martie 2010.

Localitatea olteană Gârcov se află pe lista celor 710 localităţi rurale care vor beneficia de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale afectate de inundaţiile de anul trecut. Guvernul a aprobat lista în şedinţa din 7 aprilie, urmând ca refacerea infrastructurii afectate să se desfăşoare prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Anul trecut, apele Dunării au afectat la Gârcov trei gospodării, 250 de hectare de păşune şi pădure şi un pod. Potrivit noii hotărâri, localitatea va putea accesa fonduri europene pentru refacerea podului depunând un proiect prin PNDR, pe una dintre cele două submăsuri nou introduse în urma sprijinului Comsiei Europene: submăsura 322d) – „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010” sau submăsura 125c)- „Lucrări de refacere şi conservare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie impotriva inundaţiilor”.
Sprijinul public acordat va fi de până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile, iar valoarea totală eligibilă a proiectului trebuie să nu depăşească 1,5 milioane euro.

CITIŢI şi:

Sătenii din Gârcov retrăiesc inundaţiile din 2006

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite