Replica sindicalistului Marica la acuzaţiile de şpagă: „Nu pot să fiu acuzat de un puşcăriaş! A încercat întotdeauna să mă şantajeze!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la o întâlnire cu sindicaliştii de la Slatina, liderul SED LEX Vasile Marica a aflat de la televizor că este acuzat de un fost şef al Vămii Giurgiu că ar fi primit mită. „Nu pot să fiu acuzat de un puşcăriaş!”, a declarat acesta.

Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, a fost acuzat astăzi de un fost şef al Vămii Giurgiu, că ar fi primit mită, în schimbul asigurării protecţiei vameşilor pentru a nu fi restructuraţi. Marius Ungureanu susţine că a făcut un autodenunţ la DNA.
În momentul autodenunţului televizat al lui Ungureanu, Vasile Marica se afla la Slatina, la o întâlnire informală cu liderii sindicatului pe care-l conduce şi a urmărit  în picioare declaraţia acestuia, care susţine că "Din 97 până în 2002 îi dădeam bani, câte 2.200 - 2.500 dolari pe lună". El a mai adăugat că Marica a şantajat toţi directorii ANV, indiferent de culoare politică: “Am lucrat în sistemul vamal din 1990 până în 2003, la Vama Giurgiu, ca lucrător vamal, şef tură, şef vamă şi şef zonă liberă Giurgiu. În 1996 l-am cunoscut pe Marica Vasile, atunci prezentându-se ca un om cu relaţii, cu putere în ANV”, a spus Ungureanu în cadrul unei conferinţe de presă. El a precizat că a mai făcut un autodenunţ şi în anul 2003, dar nu s-a întamplat nimic şi că acum, prin autodenunţul la DNA speră ca lucrurile să se clarifice.


„Nu pot să fiu acuzat de un puşcăriaş!”
Rămas iniţial fără replică, Marica l-a atacat dur pe Ungureanu:  "Dezmint orice acuzaţii la adresa mea. Sunt individul care a criticat cel mai mult puterea. Nu pot să fiu acuzat de un puşcăriaş. Am fost acuzat de un puşcăriaş care recunoaşte că a furat. A fost şeful Vămii Mocănaşu şi eu l-am dat afară de la mine din birou de câte ori am putut pentru că a încercat întotdeauna să mă şantajeze. Este un alt tip de şantaj pe care încearcă să-l facă acum. Eu n-am nicio problemă în a mă prezenta la procuror“.

În dosarul privind şpaga la vamă sunt arestaţi deja peste 90 de vameşi şi politişti de frontieră.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite