FOTOGALERIE: Liceul “Ion Minulescu” Slatina a fost ales câştigător al Olimpiadei Liceelor. VEZI AICI clasamentul final al manifestării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina a fost desemnat câştigător detaşat al celei de-a VII-a ediţii a Olimpiadei Liceelor, manifestare cultural-sportivă organizată de Primăria municipiului. Liceul a intrat, astfel, în posesia marelui premiu ce îi va permite să facă orice dotări doreşte în valoare de 35.000 de lei, suma fiind suportată de municipalitate. Din păcate, proasta organizare a ultimei zile a manifestării (s

Pentru început trebuie precizat că ploaia a dat peste cap toate planurile angajaţilor Primăriei Slatina, organizatorul manifestării. Planificată până cu o zi înainte a se desfăşura la intersecţia străzilor Libertăţii cu Unirii, festivitatea de încheiere a celei de-a şaptea ediţii a Olimpiadei Liceelor ar fi trebuit să fie însoţită de un concert mult-aşteptat al trupelor Hi-Q şi Akcent. Concertul a fost însă amânat din cauza vremii, iar Primăria a mutat desfăşurarea restului acţiunilor din ultima zi la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu fără să anunţe măcar nici reprezentanţii mass-media, ce ar fi putut transmite schimbarea radicală a programului prin mijloacele specifice.
Astfel că slătinenii care, sâmbătă – 26 mai, au înfruntat vremea capricioasă de afară în jurul orelor 17.30, când fusese anunţată cu câteva zile înainte începerea festivităţii de încheiere a manifestării, au avut marea dezamăgire de a găsi la locul iniţial doar un camion al firmei (Stageone Art & Music Company, n.a.) ce dezmembra scena unde ar fi trebuit să aibă loc spectacolul. Tot de la angajaţii firmei au aflat oamenii şi noul loc de derulare restului acţiunilor. "Din cauza ploii am fost nevoiţi să mutăm festivitatea într-o incintă acoperită, nu puteam ţine elevii afară", a explicat Mihaela Stana din cadrul Primăriei Slatina.

Seară a liceenilor, politizată de organizatori

Casa Sindicatelor s-a dovedit, cum era de aşteptat, neîncăpătoare pentru cei aproximativ 1.200 de elevi şi profesori care, practic, s-au călcat în picioare pentru a găsi un loc propice vizionării festivităţii de premiere a Olimpiadei. Proasta organizare a acţiunii şi-a spus cuvântul încă de la început după ce pe scenă şi-a făcut apariţia un membru PDL care a îndeplinit rolul de amfitrion al unei seri ce ar fi trebuit să nu fie întinată de politică. Cozmin Băcanu, căci despre el este vorba, consilier judeţean al „partidului portocaliu”, a stricat o seară frumoasă când, profitând de rolul major avut sâmbătă seara, nu s-a putut abţine ca, de la microfon, să nu îi ridice osanale fostului său şef, actual candidat al PSD/USL pentru Primăria Slatina, respectiv Darius Vâlcov. Dealtfel, imediat după ce a bifat prezentarea în public, Vâlcov a dispărut din sală. Acelaşi amfitrion a fost şi cel care şi-a adus aminte abia spre finalul programului să anunţe publicul că cele două trupe, Hi-Q şi Akcent, nu vor mai apărea la Slatina pentru a susţine concertele atât de aşteptate. Pentru scăparea sa, acesta a fost “recompensat” de adolescenţi cu fluierăturile de rigoare.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO - nr. 1 !!!

Un alt aspect ce a stricat momentul a fost faptul că diriguitorii Casei Sindicatelor şi organizatorii acţiunii - Primăria Slatina, condusă de PDL în ultimii opt ani, au dat voie în mod nepermis unui partid (PSD/USL, n.a.) să îşi continue campania electorală chiar şi în timpul galei, mai mulţi tineri simpatizanţi ai partidului ce purtau însemnele acestuia împărţind baloane cu însemnele politice aferente.
Trecând peste toate aceste “defecte”, trebuie menţionat că tinerii liceeni din municipiu au dat sâmbătă seară dovada temperatului lor de nestăvilit. Galeriile tuturor celor nouă licee din oraş au fost la înălţime şi pe parcursul celor aproape patru cât a durat întreaga festivitate. În ultima zi au avut loc pe scena Casei Sindicatelor ultimele probe: abilităţi practice, voluntariat, interpretare scenică, dans, precum şi mult-aşteptatele concursuri Miss şi Mister.

Premiul pentru cea mai “înfocată” galerie - Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”

Pe tot parcursul lunii mai, aproximativ 2.000 de tineri din cadrul celor nouă licee slătinene au făcut tot posibilul ca să acumuleze cât mai multe puncte pentru colegiile pe care le-au reprezentat. Baschet, handbal, tenis de masă şi de câmp, fotbal, matematică, limba română sau limbi străine, istorie-geografie, fizică-chimie, şah, grafitti, au fost doar câteva dintre probele care le-au dat bătaie de cap tinerilor.
Pentru ediţia din acest an a Olimpiadei Liceelor primăria a alocat 500.000 de lei (cinci miliarde lei vechi, n.a.). La finalul tuturor probelor, juriul a desemnat drept câştigător al ediţiei 2012 a manifestării Colegiul Naţional “Ion Minulescu”, care a acumulat 277 de puncte. Pe locul II s-a clasat Colegiul Naţional “Radu Greceanu”, cu 193 puncte, pe locul III – Liceul cu Program Sportiv (192 puncte), pe locul IV – Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu” (157 puncte), acesta din urmă adjudecându-şi însă şi premiul de 1.500 lei pentru cea mai înfocată galerie.
Potrivit regulilor concursului, liceul clasat pe prima poziţie va avea “undă verde” de la primărie să îşi aleagă ce dotări doreşte în valoare de maximum 35.000 de lei, liceul de pe locul II – dotări de 25.000 lei, locul III – 15.000 lei, liceul de pe locul IV – 10.000 lei. Nu au fost uitate nici liceele care se vor clasa pe poziţiile V-IX, acestea urmând să primească fiecare un premiu de consolare de 3.000 lei.

image

Iată rezultatele ultimelor probe derulate sâmbătă seară pe scena Casei Sindicatelor din Slatina: dans, interpretare muzicală, Mister, Miss, voluntariat şi abilităţi practice...

Proba de DANS:
Locul 1 – Colegiul Naţional “Radu Greceanu”
Locul 2 – Colegiul Naţional “Ion Minulescu”
Locul 3 – Colegiul Naţional Agricol “Carol I”, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” şi Liceul cu Program Sportiv
Locul 4 – Colegiul Tehnic Metalurgic


Proba de interpretare muzicală:
Locul 1 – Colegiul Naţional “Radu Greceanu”
Locul 2 – Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” şi Colegiul Naţional “Ion Minulescu”
Locul 3 – Colegiul Naţional Agricol “Carol I”
Locul 4 – Colegiul Tehnic “Ion Mincu” şi Liceul cu Program Sportiv


Proba de “Mister”:
Locul 1 – Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”   
Locul 2 – Colegiul Naţional Agricol “Carol I”          
Locul 3 – Colegiul Economic “P.S. Aurelian”
Locul 4 – Colegiul Naţional “Radu Greceanu”

Proba de “Miss”:
Locul 1 – Colegiul Economic “P.S. Aurelian”   
Locul 2 – Liceul cu Program Sportiv             
Locul 3 – Colegiul Naţional Agricol “Carol I” şi Colegiul Naţional “Ion Minulescu”
Locul 4 – Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”  

Proba de voluntariat:
Nu s-au acordat premii în bani, ci doar diplome având în vedere caracterul probei.
Locul 1 - Colegiul Economic “P.S. Aurelian” şi Colegiul Naţional “Ion Minulescu”
Locul 2 - Colegiul Naţional “Radu Greceanu”, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” şi Colegiul Tehnic “Ion Mincu”
Locul 3 - Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”  
Locul 4 – Colegiul Tehnic “Alexe Marin” şi Colegiul Tehnic Metalurgic

Proba de abilităţi practice:
Locul 1 - Colegiul Tehnic “Ion Mincu”
Locul 2 - Colegiul Naţional “Ion Minulescu” şi Colegiul Naţional Agricol “Carol I”
Locul 3 - Colegiul Naţional “Radu Greceanu” şi Colegiul Economic “P.S. Aurelian”
Locul 4 - Liceul cu Program Sportiv

Proba majoretelor:
Locul 1 - Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, Colegiul Naţional “Ion Minulescu” (câte 2.000 lei)
Locul 2 - Colegiul Naţional “Radu Greceanu” şi Colegiul Tehnic “Alexe Marin” (1.200 lei)
Locul 3 - Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Economic “P.S. Aurelian, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” şi Colegiul Tehnic “Ion Mincu” (600 lei).

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite