Slatina: Cornel Lăpădatu, Dj-ul care a scăpat de manele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A reuşit să schimbe mentalitatea unei întregi comunităţi în materie de muzică. Este o persoană creativă şi îşi foloseşte această calitate pentru a-şi compune propriile sale melodii.

De când era copil a fost pasionat de muzică, iar visul lui era să pună muzică într-o discotecă. În urmă cu şapte ani visul i s-a împlinit şi a devenit DJ într-o discotecă din comuna Osica de Sus. „Pe la începutul clasei a XII-a, proprietarul discotecii mi-a propus să pun muzică. Am acceptat  şi aşa am devenit Dj. La început am pierdut multe nopţi să-mi fac programul de muzică pentru discotecă şi să-mi repet mixurile, dar pentru că îmi place meseria asta nu mi s-a părut deloc greu” a spus Dj Cornel.

De la manele la muzică de club

A reuşit de-a lungul anilor să schimbe  muzica cu care erau obişnuiţi clienţii discotecii, manelele. I-au trebuit câţiva ani să schimbe genul de muzică preferat al publicului, iar acum datorită eforturilor sale, manelele au fost înlocuite cu muzica de club. „Când am venit eu ca Dj se ascultau numai manele. Dacă puneai altceva nu mai dansa nimeni. Încetul cu încetul am început să strecor printre manele şi câte 2-3 melodii dance, mixate şi modificate astfel ca trecerea de la un ritm la altul să nu se observe. La început au fost mai reticenţi, dar nici eu nu m-am dat bătut şi am continuat să promovez muzica de club. Acum majoritatea preferă muzica de club, iar discoteca este plină în fiecare weekend. E foarte greu să schimbi gusturile în materie de muzică, dar merită efortul” a spus Cornel.

Melodii reinventate

A încercat să facă un mic experiment, să readucă în discotecă melodiile care cu ceva vreme în urmă făceau furori prin discoteci. „Ascult melodiile care în perioada anilor 1990-2000 erau fredonate de toată lumea. Le adaptez la noile „standarde” şi astfel le reinventez. Foarte multe dintre ele au prins la public.
Cel mai bun exemplu este muzica lui Michael Jackson, care până acum nu se asculta deloc. După moartea lui Michael am promovat câteva melodii ce îi aparţin, le-am modificat puţin şi le-am adaptat la muzica de club, iar acestea au avut un succes enorm.”, ne-a povestit Cornel.

Un Dj profesionist

Deşi nu pune muzică într-un club celebru, se poartă ca un Dj profesionist şi este la curent cu tot ce se întâmplă în lumea muzicii. De curând s-a apucat să-şi compună propriile melodii cu ajutorul unor programe speciale pe calculator. „Este un domeniu nou pentru mine şi îmi place foarte mult. Când am timp stau la calculator şi compun propriile mele melodii. Prin intermediul discotecii îmi promovez şi muzica făcută de mine. Săptămâna aceasta termin cea de-a patra melodie” ne-a spus Dj Cornel.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite