FOTOGALERIE: La Slatina se reabilitează ZA-urile, dar străzile bombardate rămân neschimbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleile de acces pe strada Aleea Mărului unde sunt ZA-urile ce vor fi anvelopate sunt brăzdate de gropi imense
Aleile de acces pe strada Aleea Mărului unde sunt ZA-urile ce vor fi anvelopate sunt brăzdate de gropi imense

Patru dintre blocurile cuprinse în seria ZA-urilor din municipiul Slatina vor fi reabilitate termic până la finele anului. Este vorba despre imobilele amplasate în cartierul Crişan, pe strada Aleea Mărului din imediata apropiere a benzinăriei OMV de la ieşirea din oraş spre Piteşti. Lucrările vor fi efectuate cu bani de la bugetul local, locatarii urmând să plătească 20% din cuantumul cheltuielilor.

Zona din cartierul Crişan unde sunt situate cele patru blocuri din seria ZA-urilor ce vor fi anvelopate de Primăria Slatina este una dintre cele mai urgisite din oraş după ce municipalitatea nu a mai intervenit aici în niciun fel de zeci de ani.

Cu excepţia câtorva blocuri ce au fost anvelopate anii trecuţi şi a unui "părculeţ", restul cartierului pare încremenit în timp. Blocuri de patru etaje cu pereţi decojiţi de tencuială, pereţi mâzgăliţi de minţi „odihnite”, alei de acces între blocuri „bombardate” masiv de anii care au trecut şi uitate complet de administraţia locală, ghene de gunoi în aer liber răspândind un miros pestilenţial de la zeci de metri, totul face ca imaginea cartierului în cauză să fie una extrem de dezolantă.

Prin intenţia de a reabilita termic cele patru blocuri din seria „ZA”-urilor, respectiv ZA 4G, ZA 5G, ZA 6G şi ZA 7G, municipalitatea încearcă timid să-şi spele păcatele faţă de miile de locatari ai zonei. Consilierii locali au fost de acord, la finele săptămânii trecute, ca primăria să suporte 80% din costul lucrărilor de anvelopare, locatarii imobilelor în cauză urmând să achite restul de 20% în rate egale.

„Poate vor asfalta din străzile astea că îţi rupi şi picioarele, şi maşina !...”

„Iniţial, noi am vrut să reabilităm termic aceste patru blocuri care arată foarte rău pe un program de anvelopare iniţiat de Ministerul Dezvoltării ce prevedea că o cotă 50% din banii aferenţi lucrărilor ar fi fost suportată de minister. Dar, pentru că lucrurile trenează şi nu se ştie când vor veni sumele în cauză, am decis să preluăm noi hăţurile acţiunii. Astfel, printr-un proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local, primăria va suporta de la bugetul local 80% din costul lucrărilor, iar locatarii vor plăti doar restul, în rate”, a afirmat viceprimarul Minel Prina.

Blocul ZA 7G...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Locatarii blocurilor ce urmează a fi reabilitate termic s-au declarat mulţumiţi de iniţiativa autorităţilor şi aşteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor.
“Noi auzisem ceva cum că şi-ar fi adus aminte şi de noi că trăim la marginea Slatinei, dar ne cam luasem gândul pentru că am văzut că nu se întâmpla nimic. Este bine că vor moderniza blocurile acestea, arată dezastruos, vedeţi bine. Poate că acum vor vedea şi cei de la primărie cum arată cartierul ăsta <<după blocuri>>, imaginea reală, şi vor asfalta din străzile astea că îţi rupi şi picioarele, şi maşina”, a declarat Ioana Ţecu, locatară a unuia dintre blocurile ce vor fi anvelopate.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că, după aprobarea hotărârii de Consiliu Local privind reabilitarea termică a celor patru blocuri, de săptămâna viitoare se va trece la elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, urmând ca, apoi, lucrarea va fi scoasă la licitaţie şi să înceapă lucrările pentru a fi terminate până în decembrie.

Două programe de termoizolare în desfăşurare în Slatina


Reamintim că municipalitatea slătineană derulează de câţiva ani două programe de reabilitare termică a blocurilor din oraş cu bani de la bugetul local. Este vorba despre „Slatina – oraş verde, oraş curat” şi „Slatina în haină nouă”.
În acest an vor fi termoizolate prin cele două programe un număr de 197 scări de bloc, pentru care bugetul iniţial alocat – de 5,5 milioane lei, a fost deja suplimentat luna trecută cu încă 6,5 milioane lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite