La Slatina a început marea deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au acționat în Slatina inclusiv pe timpul nopții
Utilajele de deszăpezire au acționat în Slatina inclusiv pe timpul nopții

Primăria municipiului Slatina se pare că și-a învățat lecția rușinii din ultimele două săptămâni, când acțiunile sale relativ aleatorii în fața iernii au fost criticate dur în presă. Astfel, în ultimele trei zile, locuitorii urbei au văzut o altă față a municipalității în lupa cu nămeții, cea care ar fi fost de dorit să apară de la început.

Autoritățile au pus piciorul în prag de data aceasta și au cerut firmelor cu care a semnat contracte pentru deszăpezire și salubrizare pe raza orașului, adică Salubris și Rupiah, să acționeze mai prompt. Tot pentru scoaterea urbei de sub zăpadă s-a apelat și la cele câteva utilaje ale Imobiliare Consloc, firmă aflată în subordinea primăriei după principiul “stat în stat”.
Rezultatele acțiunii prompte a celor anterior menționați nu au întârziat să se vadă. Aproape 23 de utilaje specifice în lupta cu iarna, respectiv vole, pluguri, basculante, buldoexcavatoare și lame au muncit aproape fără încetare în intervalul 14-16 februarie. De data aceasta s-a intervenit serios și în parcările sau străzile dintre blocuri, lăsate în plan secund înainte în detrimentul celor două bulevarde principale.

Utilajele de deszăpezire au acționat în Slatina inclusiv pe timpul nopții

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Pentru a reuși să eliberăm orașul de zăpadă cum trebuie am fost nevoiți să acționăm inclusiv pe timpul nopții, adică am lucrat aproape non-stop, în schimburi. Am închis circulația pe străzile unde trebuia să intervenim și, astfel, am putut să ne facem treaba. Mai este de lucru, așa este, dar până acum suntem mulțumiți de ce am făcut, mai ales că și populația a înțeles ce vrem să facem și ne-a ajutat. Oamenii și-au luat temporar mașinile din locurile unde erau parcate pentru a ne elibera nouă arterele unde urma să acționăm”, a afirmat Mihaela Stana, director executiv Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina.
Până în această dimineață au fost ridicate de pe străzile urbei, în intervalul 14-16 februarie, aproape 5.000 de tone de zăpadă. Aceasta a fost transportată cu basculantele la marginea orașului, pe drumul spre groapa de gunoi.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite