La Slatina, sute de copii i-au pus pe pompieri să le arate cum se sting incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Folosirea tunului cu apă i-a impresionat pe micuţii vizitatori
Folosirea tunului cu apă i-a impresionat pe micuţii vizitatori

Pompierii slătineni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt au primit, astăzi, vizita a aproximativ 200 de copii de la mai multe şcoli din municipiu. Aceştia au vrut să vadă cu proprii ochi cum se salvează vieţile şi bunurile ameninţate de incendii.

Copiii care au făcut „inspecţia” la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Matei Basarab” Olt au provenit de la şcolile generale “Eugen Ionescu”, “Constantin Brâncoveanu” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din municipiu. Copiii au vrut să vadă la faţa locului cum se pregătesc pompierii şi cum intervin în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, indiferent că este vorba despre incendii, accidente sau alte situaţii similare.
După entuziasmul de rigoare şi exclamaţiile de uimire la vederea echipamentelor de lucru folosite de pompieri, copii au putut să “folosească” o parte dintre acestea, respectiv au intrat în autospecialele pentru stingerea incendiilor, în autospecialele din dotarea SMURD Slatina şi s-au urcat în bărcile pentru salvare aflate pe uscat pentru prezentare. La final, micuţii elevi au avut ocazia de a vedea o serie de exerciţii demonstrative efectuate de pompieri, precum stingerea unui incendiu “la tavă”, traversarea în viteză pe bârnă şi lucrul cu “tunul” din dotarea autospecialelor de stingere a incendiilor.

Copiii au stat aliniaţi într-un perimetru special pentru a nu fi atinşi de flăcări

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

 „Vizita elevilor face parte din programul << Şcoala Altfel >>, care se desfăşoară în perioada 2 – 6 aprilie şi are ca scop iniţierea copiilor în tainele a cât mai multe activităţi. Noi le-am prezentat astăzi copiilor în ce constă activitatea noastră de zi cu zi, ce înseamnă să salvezi o viaţă, dar şi importanţa salvării de la un incendiu a bunurilor acumulate de o familie într-o viaţă de om”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier Alin Băsăşteanu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite