La Slatina, lucrările de modernizare a zonei Nicolae Iorga au intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiului Slatina din zona Gării, respectiv cei care îşi au domiciliul într-unul dintre blocurile de pe străzile Artileriei, Aleea Cazărmii sau Nicolae Iorga, aşteaptă cu nerăbdare terminarea lucrărilor de modernizare a perimetrului. Pe hârtie, proiectul de schimbare a feţei zonei cu pricina ar fi trebuit finalizat din luna ianuarie. În realitate, mai sunt necesare aproape trei luni

De mai bine de o jumătate de an, slătinenii din zona menţionată aflată vizavi de fosta unitate militară, pe direcţia spre sediul Aceti SA, arată ca după război. Practic, de la o săptămâna la alta apar lucruri noi. Dacă, până acum două luni, întreaga zona fusese “răscolită“, iar străzile dispăruseră, acum deja pot fi văzute perimetrele unde vor fi amenajate parcări şi trotuare. În acest sens au fost aduse transporturi importante de pietriş, nisip, ţevi şi guri de canalizare, borduri şi pavele. Dar mai este de muncă.
“Proiectul pentru modernizarea zonei Nicolae Iorga vizează nu doar amenajarea de locuri de parcare, trotuare, străzi şi reabilitarea reţelei de canaliazare, ci şi înlocuirea şi sistematizarea reţelei de gaze naturale. Din cauza iernii, lucrările au fost decalate, astfel că, acum, noul termen prevede finalizarea lucrărilor până în luna august”, a declarat Minel Prina, administrator public al Primăriei Slatina.

“Ar fi bine dacă ar planta şi copaci pe lângă atâta ciment”

Locatarii blocurilor din zona afectată de lucrări par a se fi obişnuit cu faptul că se pot odihni doar noaptea din cauza utilajelor care robotesc non-stop.
„Ne convine, nu ne convine, asta este, trebuie să suportăm. De vreo două luni au intrat adânc în muncă, lucrează şi în week-end uneori. Măcar ştim că o să avem şi noi un loc frumos că înainte era jale pe aici, ţi-era frică să mergi printre blocurile de aici, erau gropi, numai pământ… Acum am văzut că or să facă parcări, dar şi nişte trotuare înguste rău de tot. Ar fi bine dacă ar planta totuşi şi copaci printre locurile pentru maşini ca să nu ne coacem cu atâta ciment din toate părţile”, a spus Valentin Moraru, locatar al blocului 5 de pe strada Artileriei.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Investiţia de modernizare a zonei Nicolae Iorga – Artileriei – Aleea Cazărmii se ridică la 10,6 milioane lei, bani europeni proveniţi din Programul Operaţional Regional 2012. Din această sumă, “grosul” a fost asigurat de Uniunea Europeană – 6.424.896 lei, alţi 3.307.137 lei au venit de la Guvern, iar restul de 910.644 lei au fost asiguraţi de Primăria Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite