La Slatina, doi foşti viceprimari se luptă pentru scaunul de edil ca independenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Diaconu şi Valeriu Matei au intrat în cursa electorală din 10 iunie pentru a ocupa funcţia de primar al municipiului capitală de judeţ Slatina, oraş la conducerea căruia s-au mai aflat în anii trecu'i, dar din postura de viceprimari. În afară de acest punct comun, cei doi mai au un lucru care îi aseamănă: ambii candidează ca şi independenţi şi speră să convingă cât mai mulţi slătineni să îi voteze.

Cei doi candidaţi, Gabriel Diaconu şi Valeriu Matei, sunt singurii care, până miercuri – 2 mai, s-au înscris în cursa electorală pentru Primăria Slatina ca independenţi. Dintre cei doi, doar primul şi-a anunţat intenţia încă de anul trecut. „O să candidez ca independent la Primăria Slatina deoarece cred că slătinenii s-au săturat să tot fie minţiţi şi vor o persoană care să nu fie manevrată politic”, a declarat, în mai multe rânduri, Gabriel Diaconu.
Viceprimar al urbei în intervalul iunie 2004 – aprilie 2006, Diaconu a fost mâna dreaptă a primarului PDL Darius Vâlcov (ambii din partea PDL, n.a.) până când, în aprilie 2006, a fost mazilit de consilierii locali în urma apariţiei în presă a unor documente ce dovedeau că acesta amestecase afacerile personale, cu treburile de serviciu. Mai exact, acesta a fost acuzat că şi-a băgat firma pe care o deţinea înainte să vină la primărie în afaceri cu primăria slătineană. Diaconu a negat permanent acest lucru.
Necazurile pentru fostul viceprimar nu s-au oprit însă la momentul în care a fost nevoit să părăsească scaunul de demnitar local. Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat un proces în care Diaconu a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice alături de Minel Prina, nimeni altul decât actualul city-manager al Primăriei Slatina şi cotat cu mari şanse să devină unul dintre cei doi… viceprimari ai urbei. În procesul cu pricina, Prina a fost achitat de toate acuzaţiile aduse, dar fostul viceprimar Gabi Diaconu a fost condamnat prin sentinţa emisă de Judecătoria Slatina pe 19 decembrie la patru ani de închisoare cu suspendare. Procesul se află acum pe rolul Curţii de Apel Craiova.

“Am strâns aproape 4.000 de semnături de la susţinători”

Nici cel de-al doilea candidat independent nu este o persoană “nepătată”, numele său fiind de mai multe ori în atenţia presei. Una dintre cele mai neplăcute şi mediatizate situaţii a lui Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei în perioada 2007 – 2009, s-a petrecut în luna decembrie 2008, când a fost înjunghiat în umăr de de nimeni altul decât Bercea Mondialu’ (Sandu Anghel, n.a.) la Slatina din cauza unor afaceri imobiliare. Într-un final, Vali Matei s-a împăcat cu cu atacatorul său şi a pus totul pe seama unei neînţelegeri. Acum, fostul viceprimar al Slatinei - şi el tot “sub domnia” lui Darius Vâlcov ca şi colegul său de cursă Gabriel Diaconu, visează să ocupe prin votul slătinenilor postul de edil.
“Am strâns aproape 4.000 de semnături, dar am depus doar aproape 1.500 pentru că, în mod paradoxal, nu am mai găsit funcţional în timp util un xerox în tot oraşul. Oricum, listele cu cei 1.500 de susţinători pe care le aveam deja la momentul apariţiei acestei probleme inedited m-au ajutat să nu îmi fac probleme că nu pot să candidez. Vreau să demonstrez celor care mă cunosc, dar şi celor care nu mă ştiu, că la Slatina se poate face treabă şi că nu trebuie să fii înrolat politic într-un partid dacă ştii ce vrei să faci. Am lucrat în administraţie, am ceva experienţă şi nu sunt şantajabil, ceea ce nu pot spune despre alţii”, ne-a declarat Valeriu Matei.

De menţionat că, în afară de cei doi viceprimari anterior menţionaţi, la Primăria Slatina mai candidează un al treilea fost viceprimar, respectiv Marin Postolache, dar acesta este membru PRM şi va fi sprijinit de acest partid.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

La Biroul Electoral Municipal Slatina şi-au depus candidaturile pentru a ocupa postul de primar al urbei un număr de nouă persoane: Darius Bogdan Vâlcov (Uniunea Social-Liberală, PSD-PNL-PC), Radu George Ioniţă (Partidul Democrat Liberal), Marin Postolache (Partidul România Mare), Gheorghe Stoica (Partidul Poporului - Legea Cojocaru), Valeriu Matei (independent), Emil Albotă (Uniunea Naţională pentru Progresul României), Marian Anghel (Uniunea Populară Social Creştină), Laurenţiu Liviu Moisiu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu) şi Gabriel Marian Diaconu (independent).

CITEŞTE şi:

Lista candidaţilor pentru funcţia de primar al Slatinei şi pentru cea de preşedinte al Consiliul Judeţean Olt

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite