Slatina:Un jandarm oltean va lupta în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a fost selecţionat pentru a participa, în următoarele 6 luni, la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo.

Plt. Marian Rusu, luptător în cadrul Detaşamentului Mobil, a fost ales pe bază de voluntariat şi a participat la un stagiu de pregătire pentru misiuni internaţionale la Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române şi la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române. „Pe timpul stagiului de pregătire, au fost planificate şi executate evaluări parţiale, iar la final a fost organizat un examen cu probe la pregătirea de specialitate, executarea unor exerciţii specifice de tragere cu armamentul şi tehnica de luptă din dotarea jandarmilor care alcătuiesc Unitatea de Poliţie Specială în cadrul forţei multinaţionale de menţinere a păcii, educaţie fizică şi cunoaşterea limbii engleze“, a spus căpitan Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt. Subofiţerul care participă pentru prima dată la o misiune internaţională este căsătorit şi are un copil de 4 ani.

Face parte dintr-un detaşament de 115 luptători români

„Detaşamentul de jandarmi români, format din 115 luptători, destinat să execute misiuni în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX, în Kosovo, şi-a încheiat instruirea specifică şi este pregătit pentru a se deplasa în teatrul de operaţii“, a explicat căpitanm Emanuel Botan. Acest detaşament urmează să înlocuiască contingentul care îşi va încheia misiunea în luna noiembrie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite