SLATINA:Karmo Neigert, creatorul dinozaurilor din Jurassic Park

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinozaurii sunt viaţa lui. Trăieşte ca să recreeze creaturile presitorice. Karmo Neigert este neamţul care a dat viaţă dinozaurilor din Jurassic Park.

Pasiunea pentru dinozauri şi lumea lor este o moştenire de familie. Tatăl său a încercat să creeze primele mulaje ale creaturile preistorice.
„Provin dintr-o familie de artişti, tatăl a fost casacador. Cele mai reuşite spectcole ale sale sunt cele cu mşini gigant. De la el am moştenit şi dragostea pentru dinozauri pentru că a încercat să construiască şi el câteva exemplare”, şi-a amintit Karmo.
Întâlnirea cu Steven Spielberg i-a schimbat viaţa şi i-a deschis drumul către o afacere unică în lume, XXL Dino Expo. După ce a făcut 6 dinozauri pentru Steven Spielberg şi a văzut succesul pe care îl au aceste creaturi, s-a hotărât să facă şi mai multe şi să deschidă o expoziţie. „Prima expoziţe a fost în Elveţia şi a avut un succes imens. De atunci am fost în toată Europa. Avem o viaţă frumoasă, nu ne plictisim niciodată şi avem ocazia să vedem toată lumea”, a spus neamţul.

Latex, fibră de sticlă şi o substanţă secretă

Alături de soţia sa, Sylke cutreieră lumea, într-o rulotă luxoasă şi arată oamenilor cei 32 de dinozauri. „De mic am fost fasciant de dinozauri, am citit tot ce se poate despe ei, am vizionat documentare şi hotărât să fac unii în mărime naturală. În urmă cu 15 ani, am construit primul dinozaur de doi metri, apoi a urmat unul de 3 metri, cel mai mare care este şi preferatul meu este Diplodocus care are 8 metri înălţime şi 35 de metri lungime”, a spus Karmo.
Neamţul a descoperit o substanţă secretă care îl face să fie singurul om din lume face dinozauri în mărime naturală.  „Au mai încercat şi alţii să creeze dinozauri, dar nu au reuşit. Pe lângă latex şi fibră de sticlă, mai au anumite subtanţe şi materiale care îi fac foarte rezistenţi, nu se sparg, nu se rup, sunt uşor de dezmembrat”, a explicat neamţul


Furtuna din România i-a stricat dinozaurii

Dacă în România, dinozaurii au fost bine primiţi de public, vremea însă nu prea le-a priit. La expoziţia din Bucureşti, o furtună a smuls cortul şi unele creaturi s-au stricat, dar Karmo Neigert le-a reparat imediat.
Atunci când se apucă să facă o creatură preistorică, nu mai iese din laboratorul său câteva luni. „La un dinozaur de dimensiune medie lucrez două luni. Cel mai dificil este atunci când fac mulajul din gips, adică la început”, a spus Karmo.
Bărbatul vrea să facă o nouă expoziţie de această dată cu dinozauri în mişcare. „Am în plan să fca un dinozaur care să facă 8 mişcări şi visez să am timp şi putere să fac o nouă expoziţie cu dinozauri mişcători şi să reconasrtuiesc într-un ţarc lumea preistiorică”, ne-a dezvăluit Karmo.



NĂSCUT

23 martie 1967, Nurnberg, Germania

STUDII
Universitatea de Inginerie, Nurnberg

EXPERIENŢĂ
De 15 ani construieşte dinozauri

FAMILIE
Căsătorit, un băiat de 19 ani

Ce-i place
Dinozaurii şi familia mea. Trăiesc pentru ei şi nu pot sta fără ei.
Ce nu-i place
Căldura foarte mare. Dacă depăşeşte 25 de grade Celsius, atunci nu mă mai simt bine, sunt la fel ca dinozaurii.


Dacă ar fi să te transformi într-un dinozaur, care ar fi cel care ţi s-ar potrivi?
Tyrannosaurus Rex, Tyrex-ul, este agresiv, feroce, este cel mai bun şi are cel mai mare succes la public. El îi mânca pe toţi.

Care este exponatul tău favorit?
Diplodocus, cel mai mare care stă în mijlocul expoziţiei, are 8 înălţime şi 35 de metri lungime. La el am muncit cel mai mult.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite