SLATINA:Muzeul Judeţean este ocolit de olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pragul singurului muzeu din Slatina este trecut foarte rar de locuitorii oraşului. Mulţi dintre slătineni nici nu ştiu unde este situat Muzeul Judeţean Olt.

Este singurul loc de unde se pot afla mai multe lucruri despre istoria şi cultura slătineană. O clădire veche, care adăposteşte trecutul unui oraş, de la înfăţişarea lui şi până la artişti. Cu toate acestea, Muzeul Judeţean Olt este vizitat foarte rar de slătineni, mulţi dintre ei neştiind nici unde este poziţionat. „Nu ştiu ce să vă spun. Parcă ţin minte ceva legat de catedrală, cred că pe acolo se află. Spre ruşinea mea nu am fost niciodată la muzeu. Dar ştiţi cum e, avem atâtea pe cap încât nu mai avem chef de vizite din astea. Poate o să merg zilele următoare“, a spus Ion Paşcanu, paznic, de 45 ani.
Reprezentanţii muzeului spun că, întotdeauna, pe perioada verii sunt puţini vizitatori. „Oamenii vin mai rar să viziteze. De obicei vin grupuri de elevi însoţiţi de profesori, sau oameni de afaceri din străinătate. Dar oamenii din Slatina nu prea vin, mai ales acum pe perioada verii“, a spus Florina Rădoi, custode sală.

3 secţii încărcate de istorie şi tradiţie

Muzeul Judeţean Olt adăposteşte 3 secţii, istorie şi cultură slătineană, artă plastică şi etnografie. Oamenii pot admira, încă de la intrarea în muzeu, peste 20.000 de obiecte din preistorie, istoria veche, medie şi modernă dar şi lucrări de pictură, grafică, sculptură şi icoane. În secţia de istorie şi cultură slătineană, ineditul constă în reconstituirea unui segment al străzii Lipscani, cu prezentarea a 4 vitrine de prăvălii, o băcănie, un atelier foto, o farmacie şi o librărie papetărie, susţinute de obiecte originale. „Am fost acum câţiva ani cu nişte prieteni din afară. Am vrut să-i duc să viziteze şi ei locuri prin oraş, şi bineînţeles că am fost şi la muzeu. A fost interesant, le-a plăcut şi lor. Ar mai trebui să mai merg că poate au noutăţi ceva. O să-mi fac timp să merg într-una din zile“, a spus Violeta Paul, secretară, 32 ani.
Muzeul Judeţean Olt se numără printre puţinele instituţii de profil care îşi deschid zilnic porţile. În fiecare zi, între orele 10.00-18.00, pentru un bilet de intrare ce costă numai 3 lei iar duminica e gratuit vizitatorii pot admira lucruri impresionante din istoria oraşului şi nu numai. Cei care vor să plece de la muzeu cu amintiri, trebuie să ştie că taxa de fotografiat este 15 lei/persoană iar pentru filmat 25 lei de persoană.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite