Slatina: Jardinierele şi băncile de pe străzile oraşului, vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce zeci de slătineni bat la uşile Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina şi cer flori şi băncuţe, alţii le fură şi le rup.

Angajaţii primăriei plantează săptămânal flori în anumite zone ale oraşului pentru că jardinierele se golesc foarte repede. În fiecare zi, oamenii smulg panseluţe, leandrii sau o altă flori. „Este un fenomen deja. În fiecare săptămână trebuie să plantăm flori pe Bulevadrul Nicolae Titulescu, din faţa Spitalului Judeţean până la Piaţa Zahana. Panseluţele şi leandrii se fură cel mai mult. Au renunţat la muşcatele de pe stâlpi pe care anul trecut se suiau pe tomberoane şi le luau. Noi platăm imediat altele la loc că avem material destul în seră”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Şi în zona Vacanţa şi la cinema Alutus mai disapar flori din jardiniere.


Tinerii şi bătrânii se acuză reciproc

Slătinenii se acuză unii pe alţii. „Tinerii sunt de vină. Păi, cine să facă rău, dacă nu ei care umblă noaptea prin oraş. Fac gălăgie, rup, smulg flori că nu au educaţie. Nici pe la şcoală nu dau. Eu îi văd de multe ori pe geam şi mă iau de ei, dar nu ai ce să le faci. Nici poliţia comunitară nu le face nimic”, a spus Victor Săndoi, de 65 de ani, pensionar.
Tinerii au şi ei versiunea lor. „Păi, cine credeţi că stă să fure flori? Toţi moşii şi babele care se plimbă prin oraş cu plasele. Rup floarea şi o bagă în plasă. Eu am văzut odată, o doamnă bine îmbrăcată care fura flori. Era mai în vârstă şi i-am zis „Ce faci, tanti, pliveşti florile, iar ea şi-a continuat treaba, fără să îi fie ruşine”, a spus Cristi Jianu, de 24 de ani, din Slatina.

Aflaţi ce măsuri se vor lua împotriva hoţilor de flori din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite