Iulian Mitrache descoperă tinere talente în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A evoluat alături de jucători mari, iar în prezent pregăteşte grupe de copii la Clubul Sportiv Şcolar. Ca fotbalist, a promovat în această vară  în Liga a III-a cu CSM Slatina.

Deşi nu a împlinit încă 32 de ani, are în spate o carieră sportivă îndelungată. A jucat la 14 echipe din patru eşaloane, alături de nume cunoscute ale fotbalului românesc. Chiar dacă nu a jucat pentru echipa naţională de juniori, Iulian a pus bazele unei cariere de succes. „M-am dus la fotbal în clasa a V-a, la domnul profesor George Oancea. Din penultimul an de juniorat, am lucrat cu profesorul Ion Pârvulescu. Am participat la multe competiţii judeţene şi naţionale. Am evoluat şi la trialuri pentru loturile României, însă n-am reuşit să ajung acolo. În generaţia mea erau Neaga, Tibi Lung, Marius Sava, Marius Iordache, Dani Coman. A fost frumos, pentru că făceam ce-mi place. Mă duceam cu drag la stadion”, îşi aminteşte Iulian.

A ajuns în primul eşalon

La 17 ani a plecat în Liga I, la Gloria Bistriţa. Pentru fotbalistul slătinean au urmat transferuri la numeroase formaţii, printre care Electroputere Craiova, Minerul Motru, Unirea Alba Iulia, dar şi Prodchim Balş, Alprom Slatina, Rapid Piatra-Olt sau CSM Slatina. A evoluat şi în Capitală, pentru Faur, Griviţa şi Victoria, la meciurile ultimei echipe venind actualul preşedinte al României, Traian Băsescu. „La Bistriţa eram în lotul de 24 şi jucam la tineret. Am luat locul doi pe ţară, după Universitatea Craiova. Am jucat alături de Sânmărtean, Dolha, care mi-a fost coleg de cameră, Sergiu Costin. După ce am evoluat la mai multe echipe de Liga a II-a, am dat la facultate şi am ajuns în Bucureşi. În 2003 jucam la Victoria, echipa primăriei, în Divizia D. Băsescu era primar şi venea la meciuri. Am jucat şi pentru Slatina, la Alprom, iar apoi la Rapid Piatra-Olt, în Liga a IV-a. Imi ziceam că toată viaţa am vrut să ajung la Rapid şi mi s-a îndeplit visul”, spune Iulian.

Pregăteşte tinere talente

Din 2008 antrenează grupe de copii la Clubul Sportiv Şcolar. A continuat să şi joace fotbal, luna trecută reuşind promovarea în Liga a III-a cu CSM Slatina. „Am intrat în învăţământ şi sunt la CSS Slatina. Aici am două grupe de copii născuţi în 1996 şi 1998. Anul ăsta am fost la Cupa Hagi, unde ne-am clasat pe locul cinci din zece echipe. Incorectitudinea unor colegi, care nu respectă competiţia şi joacă la grupe mici cu jucători mai mari ca vârstă a făcut să pierdem trei meciuri la limită. E şi vina mea, pentru că trebuia să fac contestaţie. Dar nu voi mai accepta, întrucât îmi bat joc de mine, iar copiii se simt dezamăgiţi. Cu CSM Slatina am câştigat barajul de promovare în Liga a III-a, care era obiectivul meu pe termen scurt”, a mai spus Iulian Mitrache.

 
Născut. 21 noiembrie 1978, Slatina
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti
Familie. Căsătorit, un copil


Ce-i place
Nu aş putea trăi fără să fac. Îmi place orice sport. Să mă documentez despre activitatea pe care o desfăşor acum. Să-mi petrec timpul liber cu familia.

Ce nu-i place
Nu suport oamenii care nu sunt sinceri. Îi detest pe cei care încearcă să câştige folosind mijloace neregulamentare. Nu-mi plac răutatea şi invidia.


Cum e lumea fotbalului la nivel de copii?


De cele mai multe ori, la nivelurile inferioare selecţia nu se face pe valoare. Consider că dacă fiecare antrenor ar urmări mai mult interesul echipei şi performanţa, ar avea loc şi copiii talentaţi, în locul celor care vin cu diferite influenţe. Ar fi bine dacă s-ar mai lucra la bazele sportive şi s-ar organiza mai multe competiţii la nivelul judeţului. Aşa am putea  progresa.

Îţi doreşti să pregăteşti şi echipe de seniori sau vei rămâne aici?

Pentru început, îmi doresc să rămân antrenor la nivel de copii. Sper să am performanţe unde sunt acum. Aş vrea să am satisfacţia ca peste câţiva ani să arat cu degetul către televizor şi să spun că un anumit jucător a fost la mine până la 16-17 ani. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite