Slatina: Iulia Maria Eremia este olimpica pasionată de sunetul muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participă la concursuri şi olimpiade naţionale din clasa întâi. A adunat zeci de premii şi medalii în palmaresul său şi vrea să devină cea mai bună din ţară la limba română şi matematică

Este elevă în clasa a V-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu din Slatina şi este îndrăgostită de limba română şi de matematică. Dragostea pentru aceste două materii i-a fost insuflată de dascălii săi, de la care a moştenit talentul şi devotamentul faţă de învăţătură. A participat la concursuri  încă din clasa întâi unde a obţinut numeroase premii, iar de atunci a adunat în palmaresul său zeci de medalii obţinute  la competiţiile  naţionale şi locale. Îşi doreşte foarte mult  să fie la fel de bună la toate materiile. Chiar dacă este foarte tânără, Iulia, are de pe acum un program foarte încărcat „Îmi plac foarte mult provocările. Olimpiadele şi concursurile naţionale înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece aici am ocazia să-mi testez cunoştinţele la disciplinele la care particip. Preferatele mele sunt româna şi matematică, dar vreau să am rezultate bune la toate materiile, iar pentru acest lucru mă pregătesc şi după ore. Vreau să mă pregătesc cât mai bine  pentru concursurile care vor urma anul acesta”, ne-a mărturisit Iulia.
 
Pregătiri pentru olimpiade

La concursurile la care a participat, olimpica slătineană şi-a reprezentat şcoala întotdeauna cu succes. Printre cele mai bune rezultate se numără locul trei obţinut anul trecut la concursul de limba română „Ramuri”, 48 de puncte  la „Lumina Mat”, concurs de matematică desfăşurat anul acesta la Slatina  şi o calificare la faza locală, în cadrul olimpiadei naţionale de română de anul acesta. În prezent, olimpica slătineană, se pregăteşte intens pentru olimpiada naţională de tehnologie. „Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru această olimpiadă. Pentru acest lucru mă pregătesc în fiecare zi”, mărturiseşte eleva slătineană

„Îmi place foarte mult dansul şi muzica”

Este o elevă foarte ambiţioasă şi niciodată nu lasă învăţatul pe locul doi. Îşi face întotdeauna timp pentru a repeta la materiile sale preferate oricât ar fi de ocupată. Pe lângă pasiunea pentru matematică, Iulia îşi umple timpul liber cu un alt hobby. Face parte din echipa de dansuri moderne “Kiţ-Kiţ”, a Palatului Copiilor din Slatina. Practică dansurile moderne  de foarte mult timp, iar acum este una dintre cele mai talentate dansatoare.  „Îmi place foarte mult dansul şi muzica. Prima dată când am mers la dansuri, mi s-a părut mai greu, dar după câteva zile am învăţat paşii şi totul a devenit mult mai uşor. Mă simt foarte bine atunci când dansez. Ascult toate genurile de muzică în afară de cea lentă”, a spus tânăra elevă.

Profil:
Născută: 14 mai 1999, Slatina
Studii: Elevă în clasa a V-a, Şcoala Constantin Brâncoveanu
Idealuri: Vrea să devină olimpică la română şi matematică

Întrebări:
Cum te pregăteşti înantea unei competiţii?
Îmi place să învăţ foarte mult şi să mă concentrez asupra materiei la care repet. Înaintea unui concurs, în afara pregătirii de rigoare, repet toate exerciţiile din anii trecuţi. Îmi prinde bine acest lucru în timpul concursurilor.
Care este autorul tău preferat?
Sunt foarte mulţi scriitori care îmi plac, atât români cât şi străini. Cred că cel care m-a marcat cel mai mult este Jules Verne. Mi-au plăcut dintotdeauna romanele scrise de el.
Ce-i place
Oamenii corecţi, respectuoşi şi cei care au simţul umorului. Admir foarte mult la o persoană sinceritatea şi bunul simţ. Îmi place când am timp liber să citesc, să ascult muzică şi să dansez.
Ce nu-i place
Niciodată nu mi-au plăcut certurile sau oamenii cărora le place să-i enerveze pe cei de lângă ei.  Nu îi înţeleg pe cei care mint. Îmi displac persoanele lipsite de bun simţ şi cele care nu au cei şapte ani de acasă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite