Slatina: Ion Ciobanu, organizează evenimente de peste 42 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o experienţă de peste 42 de ani în domeniul alimentaţiei publice şi este pasionat de gastronomie. Vrea să publice un album gastronomic cu peste 3000 de reţete culinare.

Încă din vremea copilăriei şi-a dorit să răzbată în viaţă şi să îşi câştige proprii bani. Niciodată nu a dat înapoi atunci când a venit vorba de muncă, iar  acum, după 42 de ani petrecuţi în domeniul alimentaţiei publice munceşte alături de angajaţii săi, cot la cot, cu aceeaşi energie şi motivare. Lucrează de foarte mult timp în domeniul organizării de evenimente, fiind printre primii din oraşul nostru care au ales această meserie. În urmă cu câţiva ani şi-a deschis propria afacere şi şi-a construit o sală de nunţi modernă. „Ideea mi-a venit în urmă cu mai mult timp, la nunta băiatului meu. Am angajat o firmă care se ocupă cu tot ce ţine de o nuntă, de la aranjamente până la ospătari. Au venit cu un cort special conceput pentru nunţi în aer liber. A fost o frumuseţe.  Atunci m-am gândit să îmi fac şi eu o sală în care să se ţină evenimentele de genul acesta”, a spus Ion Ciobanu.

Un bucătar desăvârşit

De-a lungul carierei petrecute în alimentaţie publică, nea Nelu, aşa cum îi spun toţi prietenii, a făcut o mare pasiune pentru gastronomie. Atunci când are timp la dispoziţie trece în faţa aragazului şi se pune pe treabă. Îi place să prepare mâncăruri alese după reţete proprii. De fiecare dată când este la bucătărie nea Nelu îşi foloseşte creativitatea şi experienţa pentru a prepara feluri noi de mâncare. Vrea ca în viitorul apropiat să publice un album gastronomic. „Sunt un mare pasionat al bucătăriei. Atunci când sunt în bucătărie  niciodată nu gătesc ceea ce mi-am propus. Îmi place să creez noi mâncăruri pornind de la reţete clasice. Culeg date despre gastronomie pentru că intenţionez să scot un album gastronomic cu peste 3000 de reţete care vor fi însoţite de glume, poante şi aforisme. Sper să conţină destule informaţii şi să fie pe gustul tuturor.”, ne-a mărturisit nea Nelu.

„În viaţă trebuie să fi om, înainte de toate”

Cu o experienţă vastă în domeniu nea Nelu nu a uitat niciodată principiul după care s-a ghidat în viaţă, omenia. „Oricine ai fi şi orice meseria ai avea, în viaţă trebuie să fii om, înainte de toate. Nu trebuie să uiţi niciodată de unde ai plecat şi trebuie să fii respectuos cu toată lumea”, a spus bărbatul. Este o persoană comunicativă căreia îi place să stea în preajma oamenilor şi să-i cunoască. Chiar şi acum la 62 de ani nu da înapoi atunci când vine vorba de muncă. „Cea mai grea muncă pentru un om care vrea să realizeze ceva în viaţă, este atunci când stă degeaba şi nu face nimic. Am lucrat toată viaţa alături de oameni şi am învăţat multe de la ei. Am colegi cu care lucrez de peste 30 de ani şi am rămas buni prieteni. Cel mai important este să îţi placă ceea ce faci, pentru că după aceea vine totul de la sine”, a spus nea Nelu.
 
Profil:

Născut: 15 decembrie 1948, Brebeni, judeţul Olt
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Craiova
Idealuri: Vrea să lanseze un album gastronomic

Întrebări:
Ce preţuiţi cel mai mult în viaţă?
I.C. Familia este pe primul loc şi reprezintă totul pentru mine şi pentru viaţa mea. Fără familie şi armonia din sânul ei viaţa nu ar mai avea niciun sens. Îmi iubesc foarte mult familia şi aş face tot ce îmi stă în putere pentru a fi toată lumea fericită.
Care este cheia succesului în afacerea dumneavoastră?
I.C. Organizarea unui eveniment presupune foarte multă muncă. Contează fiecare detaliu, iar ca să ai un client mulţumit trebuie să planifici totul dinainte, cu mare atenţie pentru că evenimentele sărbătorite sunt unice în viaţa unui om.
Ce-i place
Îmi place foarte mult viaţa şi dialogul cu semenii mei. Mă simt împlinit atunci când văd lumea fericită, chiar dacă condiţiile de trai din ziua de astăzi produc numai mâhniri. Îndrăgesc foarte mult călătoriile şi îmi place să descopăr locuri noi în care nu am mai fost
Ce nu-i place
Nu-i suport pe mincinoşli şi linguşitori. Nu îmi place atunci când văd oameni iresponsabili, care nu se gândesc la consecinţele faptelor lor. Nu-i înţeleg pe cei cărora le place să trăască fără niciun scop în viaţă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite