Investiţii de 12 milioane de euro la Slatina: Autorităţile vor să reînvie străzile perioadei interbelice, Lipscani şi Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Primăria Slatina a obţinut finanţare europeană pentru şapte din cele 13 proiecte care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Din aceşti bani se vor reabilita străzi şi se va reamenaja centrul istoric.

Investiţii de 12 000 000 de euro se vor face în oraş după ce Primăria Slatina a primit aviz favorabil pentru 7 din cele 13 proiecte depuse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Celelalte 6 sunt în curs de evaluare, iar autorităţile locale speră să fie şi acestea aprobate. Primăria va plăti 2% din valoarea acestei investiţii. „Slatina va avea un sistem de supraveghere video, acesta fiind unul din proiecte. Vom amenaja zona de la Podul Sărăceşti, vom reabilita străzile de la Colegiul Naţional Carol I şi Mănăstirea Strehareţi. Un alt proiect este cel de reabilitare a spaţiilor verzi şi aleilor de pe străzile Tunari, Ecaterina Teodoroiu şi Artileriei, dar şi cele din cartierul Crişan. O altă zonă care va fi modernizată va fi Nicolae Iorga”, a explicat primarul Darius Vâlcov.

Zeci de clădiri din centrul istoric, în paragină

Fonduri de la Uniunea Europeană va primi şi proiectul de reabilitare a centrului istoric, străzile Mihai Eminescu şi Lipscani. Se vor amenaja spaţiile pietonale, se va monta moblier stradal şi se vor reabilita cele 6 clădiri care sunt în proprietatea primăriei. Autorităţile locale vor să renoveze şi faţadele clădirilor vechi din centru care sunt proprietate privată. „Va trebui să găsim o soluţie şi pentru faţadele tuturor celor 140 de clădiri din zonă. Ne gândim la o modalitate prin care oamenii să plătească eşalonat renovarea lor, la fel cum procedăm la reabilitarea termică”, a spus Vâlcov.
Lucrările vor demara la începutul anului viitor. „Centrul istoric trebuie să îşi recapete frumuseţea de altădată. Imaginea tristă pe care o are acum trebuie schimbată”, a spus Constantin Lazăr, locuitor de pe strada Lipscani din centrul vechi.


Proiecte care aşteaptă aprobarea

Autorităţile locale aşteaptă să primească finanţare şi pentru celelate 6 proiecte din PID, în valoare de 8 milioane de euro. Acestea au fost depuse pentru modernizarea străzilor Unirii, Cornişei, Viorelelor şi Aleea Oltului, dar şi amenajarea unei zone de agrement de Dealul Grădişte.
Finanţare europeană aşteaptă şi Clubul Nautic Plaja Olt, proiect în valoare de 6 milioane de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite