Investiţia europeană la LPS Slatina "un lucru extraordinar pentru sportul de performanţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina a dat undă verde demarării lucrărilor de modernizare şi extindere a Liceului cu Program Sportiv, cu fonduri europene. LPS este beneficiarul unei investiţii de 6,47 milioane lei, din care 4,36 milioane nerambursabili.

Liceul cu Program Sportive Slatina este beneficiarul unui proiect cu fonduri europene, accesat de către Primăria Slatina. Contractul a fost semnat în septembrie anul trecut, edilul Darius Vâlcov anunţând că astăzi este ziua cea mare în care se va decide începerea construcţiei. “În ceea ce priveşte cele două proiecte prin care Primăria Slatina a accesat bani pentru infrastructura educaţională, pentru Liceul cu Program Sportiv  am parcurs toţi paşii privind demararea implementării, iar pe 27 aprilie se va da ordin de începere a execuţiei lucrărilor. Sperăm ca şi în ceea ce priveşte Colegiul Agricol “Carol I” să ne mişcăm la fel de repede, iar în trei luni de zile să demarăm lucrările”, a declarat primarul. Reprezentanţii primăriei au predat constructorului amplasamentul astăzi la ora 11,00. "Sperăm ca în patru luni de zile sau cel târziu la începutul anului şcolar 2011/2012, liceul să fie reabilitat", declară administratorul public Minel Prina.
Proiectul “Reabilitare şi extindere clădiri şi reţea de canalizare” are o valoare totală de 6,47 milioane lei, dintre care valoarea finanţării nerambursabile de 4,36 milioane lei, iar cea a contribuţiei consiliului local  de 2,11 milioane lei.

Cazare la înălţime, prin mansardarea liceului
Investiţia presupune mansardarea a  trei corpuri aparţinând liceului: corpul principal, corpul de legătură şi corpul extindere, spaţiul mansardat urmând să fie transformat în spaţiu de cazare. Vor fi construite şi dotate cu mobilier 20 de camere de cămin, cu 2-4 paturi. „Este un lucru extraordinar pentru sportul de performanţă ca liceul să beneficieze de spaţiu de cazare, cantină şi sală de mese. Astfel putem să atragem către sport şi copii din mediul rural, cu potenţial mult mai mare, să extindem numărul de clase sportive la liceu şi, de asemenea, să oferim cazare sportivilor aflaţi în turneu. De exemplu, astăzi a început turneul la handbal junioare I şi avem cinci echipe din ţară în competiţie la Slatina, cazate la hoteluri în oraş”, spune directorul Ionuţ Zamfir.

image

Clădirea neterminată ce gîzduieşte sala mică de sport va primi două etaje


Proiectul mai presupune supraetajarea corpului anexă, o construcţie proiectată şi executată în 1996 şi rămasă doar la stadiul de parter, care se va păstra ca sală de sport. Cele 2 etaje construite deasupra vor fi utilizate drept sală de conferinţe şi sală multimedia.
O parte importantă a proiectului presupune realizarea unui racord de canalizare nou, deoarece cel actual nu funcţionează în condiţii normale la evacuarea în sistemul stradal.

Pepinieră de campioni
La LPS învaţă 1005 elevi, 40% urmând o ramură sportivă. Rezultatele sportive reprezintă o mândrie pentru municipiu, dar şi pentru ţară. Anul trecut, elevii antrenorilor Petre Arnăutu, Costinel şi Izolda Sâia şi Felicia Coneschi au obţinut zeci de premii pe podiumurile campionatelor naţionale, europene şi balcanic la tenis de masă. Aceleaşi rezultate remarcabile le-au înregistrat şi elevii de la secţiile altletism, judo, handbal şi lupte.

image

Trofeele, diplomele şi medaliile obţinute în competiţii, atracţia principală din holul de la intrarea în liceu

Nici elevii care nu urmează ramura sportivă nu sunt mai prejos, liceul înregistrând numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale şi olimpiade de desen, creaţie, biologie, limba română, matematică, biologie, fizică, chimie şi geografie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite