FOTOGALERIE: Intrările în municipiul Slatina, capitala judeţului Olt: nepăsare şi lipsă de imaginaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea în Slatina dinspre TMK Artrom - mizeria şi ignoranţa sunt desăvârşite
Intrarea în Slatina dinspre TMK Artrom - mizeria şi ignoranţa sunt desăvârşite

De ani de zile, cele trei intrări principale în municipiul reşedinţă de judeţ Slatina au fost uitate de primărie şi stârnesc nedumerirea şi mânia nu doar a fiecărei persoane care le trece “pragul”, dar mai ales pe cea a locuitorilor urbei, care sunt nevoiţi să suporte zilnic nepăsarea autorităţilor. Din păcate, nici în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat nu sunt prevăzute proiecte pentru schimbarea situaţiei.

Municipiul Slatina are trei intrări principale: două dintre ele se află pe DN 65, dintre care una la Podul Olt – dinspre Craiova, şi cealaltă este lângă sediul Alro SA - dinspre Piteşti, în vreme ce a treia intrare este pe DJ 653, lângă sediul Pirelli/TMK Artrom. Dintre cele trei, primăria s-a urnit în urmă cu câţiva ani şi a montat plăci de alucobond la ultima intrare: pe ele a fost scris numele oraşului cu litere în culoarea “partidului portocaliu” deoarece primarul Darius Vâlcov era pe atunci la acest partid (în prezent a trecut la PSD, n.a.). În rest… nimic de bun augur.

Terenul adiacent intrării de lângă TMK Artrom a fost lăsat de izbelişte, după cum se poate vedea şi în prezent la faţa locului. Zona arată ca un adevărat teren viran: un deal înalt de câţiva metri plin de bălării se află la doi paşi de soclul pe care este înscris numele capitalei judeţului, gunoaiele sunt la tot pasul încât nu poţi face doi paşi fără să te împiedici de ele, paie aruncate peste tot etc.

Podul Olt, monument istoric ignorat de autorităţile locale

În ce priveşte intrarea dinspre municipiul Piteşti, arcada ce îi întâmpină pe cei care pătrund în raza teritorială a Slatinei zace nezugrăvită de ani de zile. Literele ce compun mesajul “Bine aţi venit!” se pot desluşi cu greu pe arcadă deoarece o parte dintre acestea au fost şterse din cauza intemperiilor vremii, dar, mai ales, din cauza nepăsării autorităţilor. În plus, mesajul este vechi de ani de zile. Ca şi cum nu ar fi suficient, pe arcada cu pricina se pot vedea şi cum, din aceleaşi două cauze menţionate mai sus, au apărut “carii”, respectiv bucăţi de zugrăveală căzute pe mai toată suprafaţa acesteia.

Municipiul Slatina - oraş "european"...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Cea de-a treia intrare în municipiul reşedinţă de judeţ Slatina este reprezentată de Podul Olt, imaginea reprezentativă a urbei. Început în anul 1888 şi terminat în 1891, podul de fier este al doilea în ţară după cel construit la Cernavodă de către inginerul Saligny. Din păcate, în ciuda importanţei de netăgăduit a podului de peste râul Olt, el este neglijat total de primărie şi aceasta, parţial, şi din cauza legislaţiei care prevede că podul nu aparţine municipalităţii.

Primarul Vâlcov a anunţat de mai multe ori că intenţionează să opereze unele schimbări de imagine la pod (o zugrăveală nouă, iluminat nocturn etc.) care să pună în valoare monumentul istoric, dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic. Cei doi stâlpi aflaţi chiar la intrarea pe pod denotă totala lipsă de interes a autorităţilor: zugrăveli la întâmplare cu o bidinea pentru a acoperi un cuvânt scris de un frustrat în campania electorală recent epuizată, urme şterse ale unor afişe electorale ş.a.

Primarul Vâlcov, în continuare în “silenzio stampa”

Slătinenii conştientizează, ca de obicei, mai bine decât diriguitorii primăriei lipsa de interes în privinţa intrărilor în oraş.
“Este o bătaie de joc ce durează de ani de zile! Nimeni nu mişcă nimic de parcă ar fi vorba despre cine ştie ce lucrări de zeci sau sute de miliarde. Nu îşi dau seama că aceste intrări reprezintă cartea de vizită a oraşului şi mă miră asta pentru că ştiam că primarul (Darius Vâlcov, n.a.) este un băiat umblat peste hotare şi a văzut ce intrări au oraşele din afară. Din nefericire, se pare că uită cam repede ce vede acolo până ajunge înapoi în ţară, în oraşul pe care îl conduce. Păcat, cu puţină imaginaţie şi interes se poate face ceva frumos. Nişte scuare amenajate cu gust, litere mari gravate şi lipite pe un postament, un mic spaţiu pentru popas ş.a.”, este de părere Claudiu Robu, din Slatina.

Contactat telefonic, edilul Slatinei (din 2004, n.a.), Darius Vâlcov, şi-a “respectat” încă o dată “crezul” impus de ceva timp, şi anume acela de a nu răspunde ziariştilor care critică municipalitatea indiferent de motiv. Din fericire, unul dintre cele două noi “ajutoare” ale sale, respectiv viceprimarul Mihaela Stana (fost ziarist, n.a.) nu a uitat importanţa comunicării cu mass-media şi a declarat că, cel puţin deocamdată, nu există un proiect oficial pentru reamenajarea intrărilor în Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite