Intervenţie pe muchie de cuţit a pompierilor olteni la un puternic incendiu în Dobroteşti-Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pierderile provocate de incendiu au afectat trei familii...
Pierderile provocate de incendiu au afectat trei familii...

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt au intervenit, ieri după-amiază, la stingerea unui puternic incendiu izbucnit în comuna doljeană Dobroteşti. Astfel au înţeles militarii olteni din localităţile aflate în apropierea celei din Dolj unde a fost anunţat incendiul să sară în ajutorul colegilor lor, aflaţi la o distanţă prea mare. Din păcate, în ciuda eforturilor reunite ale s

Efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt au intervenit, ieri după-amiază, în comuna Dobroteşti din judeţul Dolj - aflată la graniţa judeţului Olt, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată propagat la mai multe gospodării.

La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul Caracal şi Garda Vişina. În sprijinul militarilor olteni au mai venit încă trei autospeciale ale subunităţii de voluntary pentru situaţii de urgenţă din comunele doljene Amărăşti de Jos şi Daneţ. Pompierii au găsit în flăcări anexele din trei gospodării şi acoperişul unei dintre case.

“Vinovat” de incendiu – o ţigară

“Cu toate eforturile salvatorilor, care au acţionat timp de aproximativ patru ore pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au ars: trei anexe, opt porci şi 20 de păsări din gospodăria lui Gheorghe P., o anexă, doi porci, 200 de păsări, o bucătărie de vară, trei camere de locuit şi acoperişul casei lui Marin G. De asemenea, au mai fost mistuite de flăcări două anexe, 60 de păsări, trei tone de porumb şi cinci tone de lemne de foc din gospodăria unei alte persoane din comuna Dobroteşti, respectiv Anastasia C. “, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Oficialul ISU Olt a mai precizat că, cel mai probabil, cauza producerii incendiului este fumatul în locuri nepermise sau neprotejate deoarece s-a descoperit că flăcările s-au extins de la o ţigară aruncată de o persoană necunoscută în vegetaţia uscată de pe margine drumului. De aici a fost doar o problemă de timp până când incendiul să se întindă cu repeziciune la cele trei gospodării menţionate mai sus.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite