Slatina: Inspectoratul Şcolar nu are bani de mobilier şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Inspectoratul Şcolar nu are bani de mobilier şcolar
Slatina: Inspectoratul Şcolar nu are bani de mobilier şcolar

Peste 190 de unităţi şcolare din judeţul Olt trebuie să fie dotate cu mobilier şcolar, iar Inspectoratul Şcolar nu are bani pentru achiziţii. Elevii unui liceu din Slatina şi-au recondiţionat singuri mobilierul vechi.

Din cele 3.609 săli de clasă din judeţul Olt, 976 intră în categoria celor care au nevoie de mobilier nou. Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, 191 de unităţi şcolare trebuie utilate cu bănci, scaune şi dulapuri noi, sau măcar să fie receondiţionate cele vechi, aflate acum într-o stare deteriorată. Însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt spun că nu sunt bani pentru achiziţii. „Nu sunt fonduri pentru achiziţii şi vom încerca să-l achiziţionăm şi să-l plătim când vom avea bani sau să apelăm la atelierele şcolare pentru recondiţionarea mobilierului vechi“, a precizat Felicia Man zilele trecute în cadrul şedinţei comisiei de dialog social de la prefectură.

Şi-au recondiţionat singuri mobilierul şcolar

Pentru că trecerea timpului şi-a pus amprenta asupra mobilierului de la Colegiul Economic P.S. Aurelian din Slatina şi pentru că ştiau că nu există nicio şansă de a fi cumpărat altul nou, elevii liceului şi l-au recondiţionat singuri. Acelaşi lucru intenţionează să-l facă şi reprezentanţii ISJ Olt cu mobilierul de la alte şcoli aflat şi el într-o stare proastă. „Elevii de la Colegiul Economic P.S. Aurelian şi-au recondiţionat singuri mobilierul vechi şi vom încerca să facem la fel şi cu mobilierul de la alte şcoli“, a completat Felicia Man în cadrul şedinţei de la prefectură.

Află din Adevărul de Seară de astăzi ce spun părinţii despre această situaţie!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite