Închiderea unei hale de la Alro, la mâna statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii spun că nu se vor face concedieri la Alro
Sindicaliştii spun că nu se vor face concedieri la Alro

O hală a fabricii de aluminiu din Slatina este în pericol de închidere pentru că Hidroelectrica livrează mai puţină energie.

Conducerea fabricii şi sindicaliştii încearcă să găsească soluţii la Ministerul Economiei şi Ministerul Muncii pentru a evita închiderea halei. „Noi avem un contract cu Hidroelectrica şi nu mai primim energia contractată. Avem un contract cu ei şi trebuie să primim ceea ce plătim, dar nu se întâmplă aşa. Ei spun că criza de energie se datorează secetei. Ne afectează toată această situaţie, nu este nimeni vesel“, a spus Constantin Popescu, liderul Sindicatului liber „Aluministul“. Situaţia este incertă la Alro. Hotărârile privind închiderea unei hale din secţia Electroliză se schimbă de la o zi la alta. Dacă la sfârşitul săptămânii era aproape sigură închiderea halei de producţie, acum sindicaliştii spun că s-a revenit asupra deciziei. „Nu e bine ceea ce se întâmplă, lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Nici patronul, nici conducerea, nici sindicatele nu doresc închiderea halei şi deocamdată s-a renunţat la această idee, dar nu se ştie pentru cât timp. Într-o săptămână vom şti cu certitudine ce se va întâmpla. Urmează să avem alte discuţii cu factori decidenţi“, a mai spus Popescu.

Alro suportă pagubele

Sindicalistul linişteşte salariaţii, speriaţi şi ei de zvonurile care circulă privind închiderea acestei hale, spunând că nimeni nu va fi dat afară. Popescu mai spune că toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în această hală vor fi repartizaţi în alte secţii. Sunt şanse însă ca oamenii să fie afectaţi pe alte căi. „Nu vrem ca în prag de iarnă să dăm oameni afară. Nu vorbim despre disponibilizări. Sperăm să nu fim afectaţi nici la salarii sau prime. Până acum nu s-a pus în discuţie tăierea salariilor, nici nu s-a întârziat plata lor“, a precizat liderul de sindicat. Fabrica de aluminiu din Slatina nu este singura afectată. În aceste condiţii, activarea clauzei de forţă majoră pe motiv de secetă scapă de plata unor daune Hidroelectrica, astfel că în cele din urmă pagubele vor fi suportate tot de consumator. Alro Slatina are semnat un contract cu Hidroelectrica privind achiziţia de energie până în 2018. Fondat în 1965, Alro este singurul producător de aluminiu primar şi aliaje din aluminiu din România şi cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite