Slatina: „Începe şcoala! Dar unde sunt jucăriile?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru grădiniţe din judeţul Olt îi vor aştepta pe copii cu jucării donate de olteni. Voluntarii Crucei Roşii, filiala Olt au amplasat un cort la Fântâna Speranţei unde slătinenii pot aduce jucării.

Aglomeraţie mare astăzi la Fântâna Speranţei. Zeci de slătineni au înfruntat vremea rece şi au venit să doneze jucării pentru grădiniţele care îşi vor începe activitatea peste doar câteva zile, dar care nu au cu ce să îi întâmpine pe cei mici. Sub sloganul „Începe şcoala! Dar unde sunt jucăriile?” , Filiala de Cruce Roşie Olt a demarat această acţiune astăzi cu ajutorul voluntarilor care au distribuit pliante şi au amplasat un cort la Fântâna Speranţei. Grădiniţele care vor beneficia de jucăriile strânse de voluntarii Crucii Roşii, vor fi Grădiniţa Corbu, Grădiniţa Buzeşti, Grădiniţa cu Program Normal din strada Drăgăneşti Slatina şi Grădiniţa Slătioara. “Eforturile voluntarilor din cadrul Crucii Roşii şi al locuitorilor judeţului Olt pot înveseli începerea anului şcolar. Jucăriile se colecteaza în zilele de 10 septembrie şi 11 septembrie 2010, între orele 15.00-18.00, la cortul amplasat la Fântâna Speranţei. Un număr mai mare de jocuri şi jucării ar însemna un număr mai mare de copii fericiţi”, a spus Simona Capisizu, directoarea Crucei Roşii, filiala Olt.

Jucării, de la copii pentru copii

Foarte mulţi slătineni s-au implicat în această campanie şi au venit să îşi lase „prietenii” preferaţi din copilărie. „Am primit pliantul şi am venit să aduc câteva din jucăriile mele preferate din copilărie. Le dau cu mare drag celor mici care vor începe grădiniţa în curând, dar nu au cu ce să se joace. Este o iniţiativă extraordinară a Crucii Roşii şi mă bucur tare mult că pot să îi ajut pe copii”, a spus Ovidiu Cincă, de 23 de ani, operator. În campanie s-au implicat chiar şi cei mici. Aceştia au venit alături de părinţi şi au renunţat la câteva din jucăriile lor pentru a-i face fericiţi pe alţi copii. „Eu o să le dau câteva pistoale cu care nu mă mai joc, nişte piese lego şi câteva cărţi de colorat. Tati zice să dau şi bicicleta, dar nu pot, pentru că este preferata mea”, ne-a mărturisit Alexandru Toloş de 5 ani, din Slatina.  Persoanele care doresc să doneze jucării, dar nu ajung până la ora 18.00 la cortul amplasat la Fântâna Speranţei pot depune jucăriile la sediul Filialei de Cruce Roşie Olt, strada Ionaşcu, numărul 42, Slatina, intre orele 08.00-12.00.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite